Ukas ros går til Rusken på nett-aksjonen 2019

av | mai 28, 2019

Tirsdag 28.mai gikk startskuddet for tidenes første Rusken på nett-aksjon i gang. Målet er å bygge opp en grasrotbevegelse som rydder opp i søpla i kommentarfeltene og legger forholdene til rette for åpne, konstruktive og trygge diskusjoner for alle. Dette ønsker vi å rose. 

Sammen med 30 organisasjoner står organisasjonen No Hate bak aksjonen. De lanserer også tre verktøy i kampen mot netthat. 

  1. Et netthatfilter, som er utviklet i samarbeid med Telia, og som gir de som uttrykker seg hatefullt en påminnelse om konsekvensene av deres handlinger før de publiserer meldingene, slik at de får muligheten til å tenke seg om en ekstra gang før de deler meldingen.
  2. En ressursside på̊ nett som hjelper de som har blitt utsatt for netthat med å håndtere situasjonen.
  3. En Nettravn-ordning som skal trygge barn og unges digitale nærmiljø i samarbeid med skoler og foreldregrupper. 

– Nedsettende kommentarer og hat i diskusjonsforum er nærmest å forvente når noen ytrer seg i offentligheten. Det er trist at det har blitt slik. De som hetser på nett er i mindretall, men de får fortsette, og færre ønsker å delta i den offentlige debatten. Det er godt at så mange stiller seg samlet bak en aksjon og gjør et konkret forsøk på å stoppe denne forferdelige trenden, sier Simen Søvik, kommunikasjonsleder i Tro & Medier.  

I en undersøkelse gjennomført av No Hate, blant over 2400 tillitsvalgte i norske politiske partier, sier 41 prosent at de ikke lenger ytrer seg om spesielle temaer av frykt for netthets. Innvandring, klima, religion, seksuell orientering og likestilling topper listen over temaer politikerne våre skygger unna, kommer det frem i undersøkelsen. 

– Dette er ikke bra for ytringsfriheten at meningsmangfoldet forsvinner og færre ulike meninger får komme til ordet, sier Søvik.  

Tro & Medier oppfordrer alle til å støtte oppunder Rusken på nett-aksjonen, men utfordrer samtidig alle til å være en #Nettengel. 

– I Tro & Medier tror vi ikke offentlighetens lys gjør at nettroll sprekker, men derimot kjærlighetens, forsoningens og sannhetens lys. Derfor ønsker vi å se nettengler som lyser opp i nettets mørke. En nettengel er et redskap for Guds fred, en som bringer kjærlighet der hatet rår, for å låne ord fra Frans av Assisis bønn. En nettengel deler det gode i sosiale medier, kommenterer og liker det som bygger opp, står opp mot urett og forsvarer de svake på nett, sier Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier.  

  • Facebook
  • Twitter
  • Facebook
  • Twitter

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Mediestipend 2019

Årets mottakere av Tro & Mediers Mediestipend er klare. Med det ønsker vi å bidra til dyktiggjøring av kristne mediearbeidere, og gi støtte til bruk av mediene i evangeliets tjeneste. I år fikk vi inn mange gode søknader til vårt Mediestipend og vi har stor tro på...

Vil nå unge med evangeliet på nett

Tekst: Ingunn Marie Ruud, KPK Med korte, profesjonelle videoer på sosiale medier vil Tro & Medier nå yngre målgrupper med evangeliet på nett. De siste årene har Tro & Medier fått god respons på sine nettkurs rettet mot folk i alderen 40 pluss og 60 pluss. På...

– Det handler om de gode ideene

  Av Simen Søvik, 8.mai 2019 Time etter time sendes det ut innhold gjennom tv-boksen din, eller DAB-radioen. Hele døgnet på utallige kanaler. Vi kan velge mellom alle typer programmer og streaming gjør alt tilgjengelig – akkurat når det passer deg. Med...

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tegning av kamera

Nysgjerrig?

Få vår rykende ferske mediekommentar, ukas ros og nyttige og gode saker rett i innboksen. Vi sender ut nyhetsbrev 2-3 ganger i måneden. Helt gratis!

Nå er det bare å lene seg tilbake å vente på vårt neste nyhetsbrev!

Share This