Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til bloggeren Kristin Gjelsvik

av | 19. mar, 2019 | Ukas ros

Ukas ros går til bloggeren Kristin Gjelsvik

av mar 19, 2019

Foto: Skjermdump fra Kristin Gjelsviks blogg

Kristin Gjelsvik er lei. Hun er lei av utseendehysteriet og spesielt Sophie Elise som stadig fikser på utseendet sitt og opererer bort komplekser. Vi ønsker å rose påvirkeren Kristin Gjelsvik som tar opp dette temaet og står opp mot en stemme som sjeldent møter kritiske spørsmål.  

Det er viktig for oss å rose Gjelsvik for å sette søkelys på problemet og løfte det opp slik at det blir en viktig, offentlig debatt. 

– Vi kan ikke stille oss bak måten Gjelsvik fremla kritikken på, for Sophie Elise er et  menneske, skapt i Guds bilde, sårbart og gjenstand for Guds kjærlighet. Hun trenger omsorg og veiledning. Det er ikke Sophie Elise vi ønsker å kritisere, men verdiene hun og andre influencere påvirker unge jenter og gutter med, sier Simen Søvik, kommunikasjonsleder i Tro & Medier. 

Påvirkere har en enorm påvirkningskraft på unge jenter og gutter. Det er mange 15-åringer som følger påvirkerne og drømmer om å bli akkurat som de. Da er det viktig at de tar det enorme ansvaret på alvor.  

– Ungdom trenger å høre om deres verdi, som er uavhengig av utseende. De er unike – skapt i Guds bilde. Noe som er utelukkende positivt. De fleste sliter med komplekser og alle har vi problemer, men som Gjelsvik sier, det er stor forskjell på å fortelle det og fortelle hvordan man kan gjøre noe med det og i tillegg legge ved link og rabattkode, sier Simen Søvik, kommunikasjonsleder i Tro & Medier. 

Tjener på andres dårlige selvtillitt

Samtidig må vi ta med i bildet at Sophie Elise er en av de mektigste kvinnene i møte med sin målgruppe – og hun bruker sin sårbarhet, sine komplekser og usunne selvbilde som en del av hennes image. Noe som gjør at hun tjener svært godt og påvirker mange med dårlige verdier.

«Det er ikke et eneste norsk medium som tør å stille deg kritiske spørsmål. Det har jeg fått nok av», sier Kristin Gjelsvik i en film delt på hennes blogg. 

Gjelsvik kaller henne for «Norges dårligste og farligste forbilde», fordi hun mener hun gang på gang forteller om komplekser som hun fikser på med operasjoner eller skjønnhetsinngrep. 

Vi ønsker også å rose tegnehanne (Hanne Sigbjørnsen) for hennes innlegg i debatten. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$