Ukas ros går til Espen Ottosen

av nov 13, 2019

Foto: Skjermdump fra God morgen Norge på TV 2

VGs serie «Homoterapi» og diskusjon om forbud mot konverteringsterapi har ført til sterke meningsutvekslinger og følelsesladde debatter. Klassisk kristen seksualetikk blir fremstilt som livsfarlig av helseminister Bent Høie og VGs Morten Hegseth sammenligner det kristne menneskesynet med rasisme i hans diskusjoner med Espen Ottosen på Facebook. 

Midt i denne stormen har Espen Ottosen stått, saklig, lyttende og tydelig. I flere kanaler har han vært talsmann for Guds gode vilje for alle mennesker – som også innebærer at ekteskapet mellom én mann og én kvinne er rammene for det seksuelle samlivet.  

I konverteringsdebatten blander man sammen forkynnelse, sjelesorg, forbønn, samtaler og terapi – der sistnevnte kan ha problematiske elementer i seg, men som allerede omfattes av eksisterende lovverk.  

Vi er svært takknemlige for at Espen Ottosen går inn i tematikken på den måten han gjør, med det medietrykket det medfører, og gir ham med dette en svært fortjent ukas ros fra oss i Tro & Medier. 

Vi ønsker også å rose Tonje Gjevjon for hennes tydelige og saklige kronikk i Dagbladet: «En stille revolusjon». Her kritiserer hun Arbeiderpartiets forslag om å kriminalisere konverteringsterapi, der det samtidig legges frem seks tilhørende lovforslag. Gjevjon skriver: «Oppsummert kan forslagspakken til Arbeiderpartiet da formuleres i to setninger: ‘Forslag om å innskrenke trosfrihet og foreldres ansvar over egne barn’ og ‘forslag om å lovfeste barns evne til samtykkekompetanse.’» 

  • Facebook
  • Twitter

Espen Ottosen er en norsk samfunnsdebattant og teolog. Han er informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband.
Foto: NLM.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Kristent innhold i julehøytiden på NRK

For første gang sendes julegudstjenesten julaften fra Nidarosdomen. Foto: NRK Her finner du en oversikt over NRKs programmer med kristent innhold i advent og jul på TV og radio.For første gang sendes julegudstjenesten julaften fra Nidarosdomen. Foto: NRK Av...

Tre korte om teknolog

Foto: Unsplash.comIllustrasjon: Ragnhild Alise Apelthun Emblem Skjerm og teknologi styrer livene våre. Er det en god ting eller bør vi være obs på bruken vår? Her er tre korte fakta om teknologien. Sosiale medier øker frykten for å være avkoblet I 2013 utgav en gruppe...

Bygger bro mellom tro og samtid

Tekst: Simen SøvikFoto: Egil Sæbø Illustrasjon: Ragnhild Alise Apelthun Emblem I snart 30 år har Margunn S. Dahle og Lars Dahle hatt en brann for mediene og den påvirkningskraften mediene har på oss mennesker i tiden vi lever i.  – Det henger fullt og helt sammen med...

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nysgjerrig?

Nysgjerrig?

Få vår rykende ferske mediekommentar, ukas ros og nyttige og gode saker rett i innboksen. Vi sender ut nyhetsbrev 2-3 ganger i måneden. Helt gratis!

Nå er det bare å lene seg tilbake å vente på vårt neste nyhetsbrev!

Share This