Ukas ros går til Hoeggen skole i Trondheim for sitt mobilforbud

av | sep 5, 2018

For å si som skolen: vi er ikke motstandere av teknologien, men vi mener mobilfrie soner er riktig vei å gå for å ta tilbake kontrollen over eget liv. Derfor roser vi skolen for dette tiltaket.  

klassekampen kan man lese om Hoeggen skole i Trondheim som var den første skolen i Trondheim som innførte mobilfri sone, for to og et halvt år siden. Elevene måtte gi fra seg mobilen i starten av dagen og fikk den tilbake ved skoledagens slutt.

Vi har i flere år gjennomført Skjermfri uke i uka før påske. Dette er ikke et angrep på teknologien, men et arrangement som skal utfordre folk til å reflektere rundt sin egen mobilbruk. I år deltok hele Hedemarken friskole i uken og tok fri fra skjermene. Tilbakemeldingene fra elevene var gode og flere nevnte at relasjonene ble bedre. Dette trekker også elevene i Trondheim frem.

– Vi snakker mye mer med hverandre når vi ikke har mobilene tilgjengelig, sier Elias Kvalvågnes (13), til Klassekampen.

– Det er fint å bli tvunget til å ta en pause fra mobilen, ellers hadde det ikke blitt noe av. Og det er tross alt bare snakk om seks–sju timer om dagen, sier Nora Marie Sve (14).

Artikkelen i klassekampen tar utgangspunkt i en undersøkelse hvor 3 av 4 sier at de l forby mobiltelefon i norske skoler.

I NRK kan vi lese om Trondheim høyre som ønsker mobilfrie skoler.

– Vi vet at mange elever sliter med konsentrasjonsproblemer og stress. Man må fremstå perfekt i sosiale medier. På mange måter kommer mobiltelefonen i veien for det sosiale og den kontakten elever og lærere skal ha seg imellom, sier ordførerkandidat i Trondheim, Ingrid Skjøtskift, til NRK.

Vi er skapt for relasjoner. La oss legge bort skjermene og ta tilbake blikkontakten!

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Bygger relasjoner over nett

Mads har en stor lidenskap for dataspill og kirke. Han er ingen online misjonær, men trygg i troen. Det åpner for spennende relasjoner på nett.Mads Hauge (26) fra Sauda gikk til butikken med mesteparten av konfirmasjonspengene sine for ti år siden og kjøpte en ny...

Bli med og ta en uke fri fra skjermene

Uka før påske arrangerer vi Skjermfri uke. Vi ønsker å stoppe opp og tenke over hva som er viktigst. Driver jeg bare med i strømmen av oppdateringer og underholdning? Går jeg glipp av noe virkelig viktig? Antall nyhetsoppslag om skjermbruk blant barn har økt de siste...

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tegning av kamera

Nysgjerrig?

Få vår rykende ferske mediekommentar, ukas ros og nyttige og gode saker rett i innboksen. Vi sender ut nyhetsbrev 2-3 ganger i måneden. Helt gratis!

Nå er det bare å lene seg tilbake å vente på vårt neste nyhetsbrev!

Share This