Ukas ros går til Joel Ystebø

av | 3. sep, 2020 | Ukas ros

Ukas ros går til Joel Ystebø

av sep 3, 2020

En tydelig, åpen og saklig Joel Ystebø får ukas ros etter sin kronikk i Vårt Land og deltakelse i Dagsnytt 18. 

Denne uka gikk Joel Ystebø, bystyrerepresentant i Bergen og leder for Vestland KrFU, ut i Vårt Land og uttrykte bekymring for trekk i den offentlige debatten. Han opplever at kristenkonservative gjøres til hovedfiende i en kulturkrig som ligner mer og mer på den amerikanske. Kronikken førte også til en debatt på Dagsnytt 18 mot artisten Eduardo «Doddo» Andersen. 

I kronikken skriver Ystebø: «At kulturpersonligheter engasjerer seg i samfunnsdebatten, er verken nytt eller oppsiktsvekkende. De kan ofte sette ting på spissen eller hjelpe oss å løfte blikket, for å bidra til en god samtale rundt viktige spørsmål.» 

Men Ystebø mener å se en endring: 

«Flere og flere kjendiser og artister gjør kristne verdikonservative til hovedfiende. Heller ikke det er uten historiske paralleller, men i dag slår de inn åpne dører og sparker nedover, når de scorer politisk korrekte poeng på å gjøre narr av kristne.» 

KrFU-politikeren ønsker ikke å kneble debatt eller kritikk, og avslutter: «Vi liker å tro at Norge er et tolerant samfunn, som er åpen for ulike mennesker og ulike oppfatninger rundt viktige spørsmål. Den toleransen må gjelde alle.» 

– Det er oppmuntrende å lese og høre på en ung politiker som Ystebø i denne saken, sier Jarle Haugland i Tro & Medier.  

– Han er saklig, åpen, tydelig og prinsipiell. Det er dessverre en mangelvare til tider, der følelser – hvor viktige de enn er – får være styrende i opplevelsen av rett og galt. Det kreves mot av en ung mann å gå inn i dette landskapet, men jeg tror samtidig at mot, tydelighet og kjærlighet er verdier som vil forme samfunnet til det bedre. Derfor fortjener Joel Ystebø ukas ros, sier Haugland. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$