Søk Mediestipendet fra Tro & Medier! Frist 31. mars.

Les mer

Ukas ros går til Kripos og kampanjen «Delbart?»

av | 5. feb, 2019 | Ukas ros

Ukas ros går til Kripos og kampanjen «Delbart?»

av feb 5, 2019

Foto: Skjermdump fra filmen på YouTube

I alderen 13-18 år har 13 prosent delt nakenbilder av seg selv på nett det siste året, ifølge Medietilsynets Barn og medier-undersøkelse 2018. Nå tar politiet grep og ønsker å forebygge deling av seksualiserte bilder og videoer med kampanjen «Delbart?». Dette ønsker vi å rose!

– Jeg er imponert over ansvaret politiet viser og håper at foresatte følger opp med å våge å være tydelige voksne som utruster unge til å ta gode valg. Unge må oppleve seg verdifulle om de skal kunne sette grenser for seg selv, sier Alexis Lundh, leder for HeltFri-arbeidet til Tro & Medier.  

Kampanjen er et interaktivt undervisningsopplegg for ungdommer i alderen 13-16 år og deres foreldre. Produksjon, oppbevaring og deling av nakenbilder og seksualisert innhold er ofte straffbart, men ikke mange ungdommer er klar over dette.  

– Det er en kjensgjerning at seksualitet utforskes på nett. Derfor er det bra at politiet tar denne trenden på alvor og jobber aktivt for en lavere andel delinger, sier Alexis Lundh.  

Vi retter en stor takk til politiet for dette arbeidet og ønsker å heie det frem.  

· Flere nettaviser har skrevet om kampanjen. 

I filmen treffer vi blant andre Kaisa som opplever ulike dilemmaer når det gjelder bildedeling. Laget av Wergeland Apenes/Ernö/Ferdi

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam forteller evangeliet til barn, og skal nå oversettes til norsk. Bidra til å få skikkelig gode norske stemmer i serien!

Jesus synlig i julen

Jesus synlig i julen

Vi ønsker å gjøre Jesus synlig i julen! La mennesker rundt deg få glimt av Jesus gjennom dine sosiale medier denne førjulstida.

Slaveri i Bibelen

Slaveri i Bibelen

Slavehold i bibelsk tid var noe annet enn det vi ofte tenker på i dag når vi tenker på slaveri. Så hva sier egentlig Bibelen om slaveri?

#
$