bilde

Ukas ros går til Mathilde og Audun på Boligkjøp i blinde!

av okt 4, 2023

Mathilde og Audun Dolsvåg Giske var deltakere i Viaplay sitt program Boligkjøp i blinde i vår. Det kristne paret hadde bestemt seg for å vente med å flytte sammen til etter de var gift, og vi synes det fortjener ros å stå frem med dette verdisynet i mediene. Derfor gir vi Ukas ros til Mathilde og Audun!

Mathilde forteller at de skjønte ganske tidlig at noe av grunnen til at de ble valgt ut til programmet var at de skulle flytte sammen for første gang, først etter at de giftet seg.

– Før programmet startet snakket vi mye om hvordan vi skulle unngå å bli “det” paret, for vi ønsket å vise at det går an å være relativt normale selv om man tar et så unormalt valg, hva nå enn normalt og unormalt måtte være. Når vi så startet filmingen synes vi egentlig det fikk relativt lite fokus. Det ble for eksempel ikke nevnt at vi var kristne, at jeg jobber som kateket i kirken eller at Audun jobber på KG. Produksjonen var mye mer opptatte av hvem vi var og Audun sine kokospapir.

😅
  • Facebook
  • Twitter
(Hvis du har sett episoden tar du referansen).

De hadde en intervjurunde hvor de snakket om hvorfor de hadde valgt å vente, og her syntes de, igjen, at produksjonen var tålmodige og veldig forståelsesfulle. Men så ble denne seansen veldig kuttet i programmet. Der blir det bare blir nevnt som en bisetning.

– Det synes vi var helt fint. Viktig nok til å bli nevnt, men ikke så viktig at det overskygger alt det andre vi er og står for, forteller Mathilde.

I ettertid har de utelukkende fått posetive tilbakemeldinger.

– Flere kristne synes det er kult at vi tør å stå for det vi mener, også i media. Men det er også mange som ikke har samme syn som oss som har sett episoden, og sier at de nå synes det er en fin tanke å vente. Våre grunner til å vente med å flytte sammen er ikke nødvendigvis utelukkende kristne, så det er jo fint å høre! Vi ser at det i dagens samfunn er mange som er redd for å satse og velge noen 100%. Mange vil ha en nødutgang, for “tenk hvis”. Vi tror at nettopp denne tankegangen, desverre kan ha motsatt effekt og heller være med på å ødelegge forhold. Vi ville heller satse 100%, også kan det jo selvfølgelig gå skeis med oss også, men da har vi i alle fall gitt alt. Også er det jo ganske spennende å vente også, avslutter Mathilde, som nå har bodd sammen med Audun i deres nye bolig i rett over ett år. 

Vi elsker tydeligheten og ektheten i dette, og ønsker Mathilde og Audun lykke til videre! 

Bilde:  Audun og Mathilde sammen med vertene i serien. 
Foto: Viaplay fra serien Boligkjøp i blinde. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fast giver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This