Ukas ros går til Morgenandakten ved Thor Haavik

av | 1. nov, 2023 | Ukas ros

Ukas ros går til Morgenandakten ved Thor Haavik

av nov 1, 2023

Det er mange som setter pris på Morgenandakten på NRK 1 Radio. Forrige uke var Thor Haavik andaktsholder, og det har en Tro & Medier-venn satt stor pris på.

I en e-post til NRK, som vi har fått tilsendt kopi av, forteller Einy Rendal Elgsæther at hun satt stor pris på andaktene.

Sentrale og gode

– Vil gjerne takka for sentrale og gode andaktar siste veke, ved Thor Haavik, ein andaktshaldar vi gjerne høyrer igjen, skriver hun.

Vi i Tro & Medier elsker å høre om godt kristent stoff i mediene, og andaktene til Thor Haavik er verdt å lytte til. Derfor går Ukas ros til Morgenandakten for andaktene med Haavik. 

Lytt til andaktene her.

Elgsæther hadde også hadde en annen sak å spørre NRK om.

Hvorfor flyttes andakten?

– Vi veit ikkje kvifor de flytter andakten som er så godt innarbeidd. Eg har lytta til den i alle år, og meiner den skal vera for dei som ønskjer å høyra ein andakt, slik andre program er for dei som er interesserte i til dømes sport, teater, film, litteratur, musikk, vitenskap etc. Der er dei ikkje redde for «kanaans språk», som blir forstått av dei forskjellige interessegrupper. Ikkje minst er det ei viktig oppgåve for NRK å senda kristne program, som andakt og gudstenester for lyttarar og sjåarar som ikkje kan koma seg til kyrkje og kristne samlingar, sjuke, gamle og andre. Så la oss få behalde andakten. Vi er mange som høyrer den kvar dag, skriver hun.

Andaktene flyttes neste uke

Fra 6. november vil den kjente morgenandakten på NRK P1 ikke lenger sendes på denne kanalen. Andakten vil fortsatt sendes til samme tid på NRK P1+ og vil være tilgjengelig for lytterne når det passer i NRK Radio. Et nytt kveldsprogram kalt «Kveldstanker» vil bli lansert, som vil inneholde elementer fra andakten.

 

Bilde:  Thor Haavik var andaktsholder i Morgenandakten i uke 43. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fast giver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$