Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til NRK P3, Snorre og Kristine i dokumentaren «Første gang» i NRK P3 

av | 7. mar, 2018 | Ukas ros

Ukas ros går til NRK P3, Snorre og Kristine i dokumentaren «Første gang» i NRK P3 

7. mar 2018

Bildet er et illustrasjonsbilde og ikke Snorre og Kristine.

I en ungdomskultur som til tider er ganske grenseløs, ønsker vi å rose et ungt, kristent par for at de står fram med at de ønsker å vente med sex til etter de er gift – og knytter valget til sin tro.  

I en reportasje på NRK P3, følger reporteren Snorre (26) og Kristine (29) i dagene før de gifter seg, gjennom vielsen i kirken og følger opp i ukene etterpå.

– De opptrer som et helt vanlig par, som gifter seg i en alder som er helt vanlig, og oppfører seg som kjærester flest og stryker hverandre på armer og lår. Men de har aldri hatt sex, selv om de har hatt kjærester tidligere.

Slik beskriver reporteren Snorre og Kristine.

Troen i hverdagen

De er ærlig og åpner seg opp for reporteren. De forteller om prinsipper og leveregler som har gjort det mulig.

– Vi tror at det er den beste måten å leve på. Vi er begge kristne, sier Snorre.

– Troen vår påvirker hverdagsvalgene våre, følger Kristine opp.

Modig og inspirerende

I en kultur der de fleste har sex før ekteskapet, er det modig og inspirerende at Snorre og Kristine står frem i en dokumentar hos P3 som har mange lyttere og lesere. Noe de 202 kommentarer under artikkelen viser.

Kommentarene er todelt. Mange er positive og støttene, andre er negative og spørrende.

At ungdomskulturen er ganske grenseløs kommer også ganske tydelig fram i introen til dokumentaren. Flere personer blir intervjuet om sin seksuelle debut. De forteller at det ikke var godt, det var med feil person og både tid og sted var ikke perfekt. Første gang er vanskelig, sier reporteren.

«Åpent og fordomsfritt»

NRK P3 skal også ha ros for å lage en slik reportasje og måten de vinkler det på. Spørsmålene er gode og ikke dømmende. Godt oppsummert i en av kommentarene i kommentarfeltet:

«Kudos til P3 og NRK for å vise enda en del av det seksuelle mangfoldet, like åpent og fordomsfritt som i sine andre reportasjer (…) Dette er en god reportasje fordi den tar personene på alvor som hele mennesker (…) Kristne har – med rette – blitt anklaget for å stille for lite på intervju eller uttale seg om sine syn i mainstream media. Vel, her uttaler noen seg – og blir ikke latterliggjort.»

Bildet er et illustrasjonsbilde og ikke Snorre og Kristine.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$