Ukas ros går til Tromsø-russen som dropper sex- og alkoholknuter

av | 30. apr, 2019 | Ukas ros

Ukas ros går til Tromsø-russen som dropper sex- og alkoholknuter

av apr 30, 2019

Foto: NeonNero/Flickr

Hvert år skaper russen overskrifter over hele landet. I år har russeknutene igjen havnet i fokus og spesielt den hvor man skal ha sex med syv forskjellige personer på syv dager. For andre året på rad sier Tromsø-russen at det ikke kommer noe positivt ut av det og de dropper alle knuter som er knyttet til sex og alkohol. Det ønsker vi å rose. 

– Poenget med å droppe knuter med sex og alkohol er at det ikke kommer noe positivt ut av slike knuter. Er det morsomt? Nei, egentlig ikke. Man kan jo drikke hva man vil og ha sex med hvem man vil uansett. Hvis det skjer, skal det skje på eget initiativ. Ingen skal føle seg presset til noe, sier Birk Holstad, russepresident i Tromsø, til iTromsø.no. 

Kullet er nytt og russepresidenten kommer fra en annen skole enn fjorårets. Det er derfor ingen grunn til at russen skal videreføre fjorårets politikk om å fjerne knutene. Til iTromsø sier presidenten at de aldri var i tvil om at de skulle fortsette den positive knutepolitikken.  

Alkohol har vært fellesnevneren i #metoo og russemiljøet blir hvert år preget av alvorlige overgrepssaker. Konsekvensene er langvarige og det er gledelig at russen tar dette på alvor og bidrar til å forebygge en farlig og negativ kultur.  

– Sex er ment som en frukt av kjærlighet, det er vakkert og noe Gud selv har skapt. Han har også gitt seksualitet rammer og grenser fordi det er verdifullt og ment å beskyttes. Dette er noe vi ikke kan ta lett på eller bruke som belønning i form av russeknuter. Konsekvensene av grenseløs sex er dype og langvarige, og jeg møter ofte denne tematikken i møte med unge. Dette handler om selve definisjonsmakten av ordet kjærlighet. At russen selv sier at nok er nok er et tydelig signal til oss voksne som vi ikke kan ignorere, sier Alexis Lundh, leder for Heltfri-arbeidet i Tro & Medier. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$