Søk Mediestipendet fra Tro & Medier! Frist 31. mars.

Les mer

Ukas ros går til VG for god journalistikk

av | 16. okt, 2018 | Ukas ros

Ukas ros går til VG for god journalistikk

av okt 16, 2018

Vi ønsker å rose VG for god journalistikk og måten de har fulgt brødrene Holøyen gjennom prosessen.

6. oktober publiserte VG saken «Tre brødre på Tolga». Dette er historien om de tre brødrene Holøyen som ble erklært psykisk utviklingshemmet og fratatt kontrollen over sin egen økonomi. Siden midten av juni har VG fulgt denne saken og nå har alle brødrene fått opphevet pålegget om verge.

Vær varsom-plakaten 1.5. sier følgende: «Det er pressens oppgave å beskytte enkeltmennesker og grupper mot overgrep eller forsømmelser fra offentlige myndigheter og institusjoner, private foretak eller andre.»

– Pressen skal være den svakes stemme i møte med makten, en stemme for de stemmeløse, om du vil. Her har VG gjort en utrolig viktig jobb og et glimrende journalistisk gravearbeid – som har avdekket overgrep mot tre brødre. Og med det som virker å være en lykkelig slutt på historien. Slikt fortjener ros, mener Jarle Haugland.

I en tid der pressen skjærer ned og strever med å finne modeller for å tjene penger, da er det godt å se at vesentlig journalistikk fortsatt har en viktig rolle å spille i vårt demokrati.

Bilde: Skjermdump fra VG.no

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam forteller evangeliet til barn, og skal nå oversettes til norsk. Bidra til å få skikkelig gode norske stemmer i serien!

Jesus synlig i julen

Jesus synlig i julen

Vi ønsker å gjøre Jesus synlig i julen! La mennesker rundt deg få glimt av Jesus gjennom dine sosiale medier denne førjulstida.

Slaveri i Bibelen

Slaveri i Bibelen

Slavehold i bibelsk tid var noe annet enn det vi ofte tenker på i dag når vi tenker på slaveri. Så hva sier egentlig Bibelen om slaveri?

#
$