Ukas ros til Finn Olav Felipe Jøssang

av | 5. okt, 2017 | Ukas ros

I et innlegg hos NRK Ytring etterlyste Arne Berggren flere kristne stemmer i den norske debatten.

Denne uken løftet Finn Olav Felipe Jøssang sin røst i et innlegg hos Aftenposten. Det er ikke første gang at bibelinspiratoren i bibelleseringen stiller opp i debatt. Tidligere har vi hørt han i Dagsnytt 18 på NRK hvor han snakket om hvordan konservative stemmer ofte blir marginalisert i offentligheten til tross for politikernes tale om mangfold.

Vi i Tro & Medier ønsker å gi ukas ros til Jøssang for at han svarer Berggren og med det tar en plass i den offentlige debatten. I ett innlegg i Aftenposten, peker Jøssang samtidig på et par faktorer som han tror er medvirkende til at kristne flest foretrekker tribuneplass og nøler med å komme seg på banen.

– Finn Olav Felipe Jøssang er en modig, ung og kristen stemme, som den siste tiden har fått – eller tatt – en plass i offentligheten. Det gjør han med tydelighet, kompetanse og en konstruktiv tilnærming til temaet som debatteres. Jøssang har en god forankring i en evangelikal, apologetisk tradisjon og er en talsmann for å utruste kristne til apologetikk. Dette er et svært viktig anliggende, og vi gleder oss til å følge ham videre, sier Jarle Haugland.

Deler av rosen ønsker vi at Finn Olav Felipe Jøssang deler med Arne Berggren, som etterlyser kristne stemmer. Vi ønsker at flere kristne skal melde seg på i samfunnsdebatten og håper dette er starten på en bølge av kristne røster som løftes opp og fram.

Ønsker du å gi en gave og bidra til å gjøre Jesus synlig i mediene? Ved å bli Mediepartner i Tro & Medier eller gi en gave på Vipps til 55256, hjelper du oss til å nå lenger.

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$