Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros til NRK for #dusåmeg

av | 24. aug, 2017 | Ukas ros

«Den gode læreren er først og fremst et medmenneske». Slik beskriver NRK serien #dusåmeg. I serien møter fem tidligere elever en lærer som var noe helt spesielt i livene deres. 

– Han var engasjert og gav meg følelsen av å bli sett. Han gav meg følelsen av å bety noe, sier Hajrah Arshad i programmet. 

Hun var en bråkmaker som lagde «kvalm» for alle hun traff på. Da hun fikk Jan Dubowski som kontaktlærer fikk hun tro på seg selv. 

Gode lærere er først og fremst et medmenneske. Det handler om å se elevene og finne deres styrker. NRK viser hvor viktig det er at lærere ser elever som sliter på skolen og ser forbi førsteinntrykket som ofte preger oss mennesker.

– NRK løfter frem de viktige historiene om lærere som har sett et menneske i eleven sin, sett behovene og gitt dem hjelp i en sårbar fase i livet. Vi er takknemlig for at NRK forteller disse historiene, sier Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier.

Se klipp fra serien her.

Foto: Skjermdump: nrk.no, #dusåmeg

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$