Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros til VG

av | 4. nov, 2016 | Ukas ros

VG har den siste uken hatt flere saker med fokus på tro, religion og livssyn. Familie & Medier har i lengre tid etterlyst livssynsstoff i mediene. I tillegg har vi etterlyst økt bevissthet blant journalister om livssynets plass i offentligheten.

Forfatter og journalist Lars Akerhaug skriver i et debattinnlegg i VG:

"De kristne i ferd med å forsvinne fra et av områdene der de første kirkene i verdenshistorien ble etablert. Før Irak-krigen i 2003 var det rundt 1,5 millioner kristne i Irak. I dag er det trolig færre enn 200.000 igjen, i området der kristendommen ble etablert kort tid etter at Jesus iføgle den kristne tradisjonen stod opp igjen etter å ha blitt hengt på korset på Golgata. De irakiske kristne fastholder at det var apostelen Thomas som etablerte de første kristne trossamfunnene i Mesopotamia, dagens Irak."

Det er også flere saker som omhandler situasjonen for kristne i Midtøsten. VG omtaler også dette på lederplass. 

I tillegg skrev de flere saker om pavebesøket, samt at de har fulgt opp Hareides «kristen først, så nordmann»-utsagn med å gi plass for flere debattinnlegg.

– Menneskers livssyn preger forståelsen av rett og galt, sannhet og løgn. Det former holdninger og handlinger, påpeker daglig leder i Familie & Medier, Jarle Haugland.

– I tillegg har den kristne tro i århundrer preget samfunnet vårt. Om vi ikke forstår dette, er vi mindre rustet til å forstå samfunnet vi lever i. Og mangel på kunnskap avler fordommer. Derfor er det gledelig at VG har skrevet flere ulike saker og publisert debattinnlegg som berører tematikken, sier Haugland.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$