bilde

Vi drømmer om at Bibelen skal forvandle liv!

jan 11, 2023

Av Jarle Haugland

Siden podkasten «Bibelen på ett år» kom ut 1.januar, har den ligget på toppen av podkastlistene i Norge. Samtidig som vi i Tro & Medier jubler over dette, vokser det frem en lengsel og en bønn om at vi ikke sier oss fornøyde med å toppe podkastlistene et gitt antall dager. Vår drøm er mye større. Og den drømmen handler ikke om oss. Ikke i det hele tatt. 

For det første handler den drømmen om at skeptikere og søkende kan oppdage Bibelen som en bok som er verd å lytte til eller lese, også i 2023. At Bibelen dukker opp i anbefalingene i Spotify eller Apple Podcast, eller at mennesker blir anbefalt å lese Bibelen av kristne venner. Slik kan nye mennesker få øynene opp for ei bok som har preget enkeltmennesker, kulturer og nasjoner. 

For det andre handler drømmen om at skeptikere og søkende kan oppleve at Bibelen er ei levende bok, Guds kjærlighetsbudskap til oss, fra første til siste side. Vi drømmer om at mennesker blir satt i frihet og liv forvandlet! «Så kommer da troen av det budskapet en hører, og budskapet kommer av Kristi ord», skriver Paulus i Romerbrevet, og understreker hvor sentral Bibelen er for at mennesker skal komme til tro – også i vår tid. «Hvordan kan de tro på en som de ikke har hørt om?» spør Paulus like før. Derfor håper jeg ikke dette stopper med en podkast – men fortsetter med et kristenfolk som kreativt, frimodig og aktivt går nye veier for å gi Bibelen til vårt folk. 

For det tredje handler drømmen om at Guds folk skal få kunnskap og kjennskap til Guds ord – ja, til Gud selv, og tillit til at hans ord er levende og sant. Når vi, dag ut og dag inn, lytter til og leser Bibelen, så gjør det noe med oss. Ordene fra Jesaja 55,10-11 er vakre og inspirerende: 
 
Likesom regnet og snøen 
        faller ned fra himmelen 
        og ikke vender tilbake dit 
        før det har vannet jorden, 
        gjort den fruktbar 
        og latt det spire og gro på den, 
        gitt såkorn til den som skal så, 
        og brød til den som skal spise, 
    slik er det også med mitt ord, 
        det som går ut av min munn. 
        Det vender ikke tomt tilbake til meg, 
        men utfører det jeg vil, 
        og fullfører det jeg sender det til. 

Og for det fjerde handler denne drømmen om at Gud må bli æret ved at mennesker lytter til hans ord og bøyer seg for ham i tilbedelse. 

Joda, det er veldig gøy å toppe podkastlistene. Men jeg håper kristenfolket blir med i bønn og arbeid for å realisere en utrolig mye større drøm, der vi sammen kan se en bibelbevegelse som forandrer liv. 

Les om Bibelen på ett år som har toppet podkastlistene i begynnelsen av januar her!

Kommentaren kan fritt benyttes med kildehenvisning. 

Be med oss:

Himmelske Far, vi ber for alle som arbeider i mediebransjen. Åpenbar for dem de uendelige dybdene i din kjærlighet. Vis dem veien til et liv i et levende fellesskap med deg, her i livet og i evigheten, gjennom din sønn Jesus Kristus. Vi ber om at de som søker deg, finner deg, at sårede blir helbredet, at desillusjonerte får håp, trette får nye krefter og at din godhet fyller deres liv. 

Amen. 

 

Det er alltid viktig å be for mediene! Meld deg på bønnebrev her! 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev