– De som står i striden trenger ryggdekning i form av bønn

av | 12. jul, 2020 | Nyheter

Av Simen Søvik

 

Å stå i en offentlig debatt som kristen kan ofte være krevende, men som Espen Ottosen har sagt:

– Av og til tenker jeg at det har blitt min rolle, og da tar jeg den.

Da er det vår oppgave å gi alle de som tar steget ut i det offentlige den støtten vi kan.

– De har sagt ja til å stå på barrikaden og da trenger de mange som står bak og ber for dem, sier Randi Anita Helvig, regionsleder for Mødre i Bønn i Norden.

Hun kjenner godt til viktigheten av å stå sammen i bønn. Mødre i Bønn samler 25.000 grupper i verden, der mødre samles ukentlig for å be for hverandres barn.

– I bønn kan jeg være med og bane vei i det åndelige landskapet. Når vi ber, åpner vi opp for Guds hellige ånd og gir Ham mulighet til å nå inn til oss og dem vi ber for. Guds kraft og styrke kommer inn og jeg tror at de personene som står i bresjen trenger å ha en hær bak seg med personer som ber for dem, slik at de kan bli båret i bønn og få Guds kraft og styrke.

Randi Anita Helvig, regionsleder for Mødre i Bønn i Norden

Jon Steinar Kjøllesdal, daglig leder i Nasjonalt bønneråd

Må be for familiene

Helvig får støtte fra daglig leder i Nasjonalt bønneråd, Jon Steinar Kjøllesdal.

– De som står i striden, den offentlige debatten, trenger ryggdekning i form av bønn. Vi må be om at de skal få visdom rundt det de skal, gjennomslag for det de sier og at de skal bli hørt og forstått, sier han.

Gjennom Nasjonalt bønneråd samler de bønneledere og initiativtakere både nasjonalt og lokalt til et forum hvor de samkjører viktige bønneemner. Kjøllesdal mener det er viktig å ikke bare se og be for personen som står midt i debatten.

– Vi må huske på familiene deres og situasjonen de står i. Med et slikt press må vi be om beskyttelse og vern for ekteskap og familie.

Ba for saker i mediene

Mødre i Bønn ber hovedsakelig for barn og skole, men i fjor høst dukket det opp to saker i mediene som de ikke kunne la være å be for.

  • Regjeringens diskusjon om innføring av et nytt kjønn
  • Debatt om å forby konverteringsterapi

– Mange mødre begynte å ringe inn med sine bekymringer for barna sine. Vi tenkte at her må vi alle sammen trå til litt og be.

De sendte ut et bønneark og 180 Mødre i Bønn-grupper i Norge ble med i bønn for sakene.

– Vi opplevede at det var fint å få være med og be for det, sier Helvig.

Gjennom Mødre i Bønn har hun fått se hvor viktig det er å samles i bønn.

– Mange opplever at de står alene i å oppdra barna sine i en kristen oppdragelse. Som mor kan en av og til miste troen når man ber for barnet sitt, men når man kommer sammen får en oppleve den velsignelsen å høre andre be for mitt barn i tro.

– Noe den onde ikke vil

Hun er tydelig på at Mødre i Bønn ønsker å ta bønnekampen på alvor.

– Jeg tenker vi ber for lite i Norge. Det skjer en åndelig kamp i landet vårt. Det står at et rettferdig menneskes bønn utretter mye. Skal vi tro på det, eller andre løfter om bønn, må vi handle og sette av tid til bønn. Vi kan lese bøker om bønn og høre om bønn, men det er først når vi ber vi er med og utfører den åndelige kampen.

I det vi går inn i forbønn kan en bli angrepet av det onde, mener Helvig.

– Jeg tenker det samme om de som står idet. Det er noe den onde ikke vil. Han vil stoppe dem. Derfor trenger de virkelig at mange ber for dem, sier hun.

– Både Bibelen og historien vitner om at bønn har virkning, uten at vi forstår alt bak det, sier Kjøllsdal.

Han viser til at disiplene kom sammen og ba med en samstemt røst.

– Det vi blir enig om å be om, legger Gud vekt på. Noen har sagt at bønn beveger de hendene som beveger verden. Gud har knyttet store løfter til at om vi ber etter hans vilje, vil han gjøre det vi ber om, sier han. 

Må be for alle ledere

Strukturen Mødre i Bønn internasjonalt har bygd opp er et godt eksempel på hvordan alle kan bli båret i bønn – både lokalt og offentlig.

– Gruppelederen skal be for mødrene i gruppen sin, og så er det kontaktpersoner som ber for gruppelederne, og sånn fortsetter det oppover, sier Helvig.

På den samme måten kan vi være med og be for ledere i vår lokale menighet, lokalsamfunn og for de som står fremst i mediene, understreker Kjøllesdal:

– Paulus sier vi skal be for de med høye stillinger. Det er ofte politikere som ikke nødvendigvis er kristne. Vi må be for at de skal ha fred og leve i ærbarhet, sier lederen for Nasjonalt bønneråd.

Det er det mandatet vi har fått, mener han. Å be for alle i lederstillinger.

– De trenger også visdom og vern mot onde mennesker. Da trenger de vår forbønn, sier han.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$