Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Er evangeliet gode nyheter for lhbti-personer?

av | 16. aug, 2022 | Nyheter

Er evangeliet gode nyheter for lhbti-personer?

av aug 16, 2022

Vårt håp er å kunne formidle en kjærlighetshistorie som omfavner, frigjør og setter oss – hetero, homo og alle andre – i frihet til å leve i Guds gode sannheter om og for oss.

Er evangeliet gode nyheter for lhbti-personer? Det spørsmålet dukker ofte opp i samtaler mellom oss i Tro & Medier. Jeg er overbevist om at svaret er ja, men vi gjør klokt i å ikke løpe for raskt til den konklusjonen. Vi må først kjempe med og gå sammen med de personene som kjenner dette på kroppen. Og vi må kjempe med Gud og hans ord og ikke slippe taket før han velsigner oss med et frigjørende svar på spørsmålet. 

Mediene – og samfunnet for øvrig – er sterkt preget av et verdensbilde og et syn på seksualitet som formidler at det kristne budskapet absolutt ikke er gode nyheter for lhbti-personer. Det sies at det er fordømmende, det nekter mennesker å leve sant, det binder dem og holder dem nede i skam. Eller inne i skapet.  

I stedet formidles det at «alt er love» og at et ekte og sant liv ligger i å følge sitt hjerte. Nestekjærlighet handler om å stå opp for alles rett til å elske hvem de vil.  

Så havner vi kristne som har et klassisk syn på seksualitet, kropp og identitet på defensiven. Jeg tror vi delvis er skyld i det selv. For det første fordi vi ikke har elsket lhbti-personer med Guds kjærlighet, men har møtt dem med usikkerhet, distanse og til tider forakt. For det andre fordi vi ikke har gitt et godt og helhetlig svar på hvordan evangeliet er gode nyheter for alle, selv for dem som blir forelsket i en av samme kjønn eller kjenner seg fremmed i egen kropp. 

Jeg tror dette er et av de viktigste spørsmålene vi som kristen-Norge må utrustes til å gi gode svar på, og vil være fokus for HeltFri-arbeidet til Tro & Medier i høst. Vårt håp er å kunne formidle en kjærlighetshistorie som omfavner, frigjør og setter oss – hetero, homo og alle andre – i frihet til å leve i Guds gode sannheter om og for oss. 

Har du innspill til denne tematikken, send gjerne en e-post til jarle@troogmedier.no  

Les også:

En historie verdt å kjempe for

Hellig vrede eller inderlig medfølelse?

Jarle Haugland er daglig leder i Tro & Medier

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fastgiver i nettVerket eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$