Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

– Mediestipendet hjalp oss å nå målet

– Mediestipendet hjalp oss å nå målet

av apr 19, 2023

Bilde: Føbe Elise Edvardsen i studio med Harald Høidahl (Lukas) Majken Høidahl (Hanna), og Levi Høidahl (Jakob).

Sommeren 2022 ble første sesong av Barnas Bibelpod utgitt. Det er 10 episoder med hørespill for barn. Føbe Elise Edvardsen forteller at ønsket med podkasten er å formidle Bibelens bøker og gjøre det såpass spennende og morsomt at barna vil høre på og gjennom det få kunnskap og kjennskap til Guds ord.  

– I den første sesongen er det deler av Apostlenes gjerninger vi formidler. Vi møter to barn som kommer i kontakt med Lukas, forfatteren av Apostlenes Gjerninger. Gjennom samtaler og utfordringer blir barna kjent med noe av det disiplene opplevde etter at Jesus dro til himmelen og de blir kjent med Den Hellige Ånd. Det kan barna ta med seg inn i sin hverdag blant annet i møte med Tobben som skaper mye frustrasjon, sier Føbe Edvardsen.   

Hun tenker at Barnas Bibelpod har potensiale til å gi ut mange sesonger og at de kan høres forskjellige ut. Vil den mystiske boksen være med hele veien? Skal det være hørespill i hver sesong? Her er det ingen fasit, men mange muligheter.  

 

Hjalp motivasjonen 

Edvardsen er veldig takknemlig for Mediestipendet, for det hjalp dem til å nå de målene de hadde satt seg.  

– Jeg har aldri skrevet manus for en podkast tidligere. Jeg var avhengig av en god ide, god mentoring og tilbakemeldinger. Vi så at det var utfordrende å finne nok tid til innspillingene fordi hver episode tok mer tid enn vi var forberedt på. Med stipendet kunne vi kjøpe noen involverte litt fri fra jobb. Vi fikk hjelp av en som kunne klippe og gjøre lyddesign og vi fikk mulighet til å bruke en dyktig illustratør til å lage forsidebilde.  Prosessen fra ide til ferdig produkt har vært ganske lang, men stipendet har også der hjulpet for motivasjon og gitt muligheter som vi er veldig glade for, sier hun.  

Føbe Edvardsen er ansatt i Filadelfiakirken Sarpsborg som pastor med ansvar for barn og familie. Hun er også ansatt i Pinse Ung. Der jobber hun med nettverksbygging.  

– Jeg er i gang med å skrive manus til sesong to i Barnas Bibelpod, sier hun.  

Av andre prosjekter så skal hun spille inn en musikkvideo i mars og hun planlegger også å gi ut noe ny musikk for barn, forteller hun, og legger til at hun håper flere vil oppdage Mediestipendet.  

– Jeg er ikke så god på å lete opp slike muligheter, så det å bli gjort oppmerksom på at denne muligheten finnes, var helt suverent, sier Edvardsen.  

Det koster oss 500 kr pr dag å lage podkastserien Bibelen på ett år. Kan du være med i et spleiselag for å få dette til? Kanskje du kan gi en spesiell dato i gave til noen? Gi din gave på Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824 og merk gaven med datoen eller datoene du ønsker å gi. Lytt til Bibelen på ett år her! 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$