Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros til Lisa Børud

av | 16. okt, 2017 | Ukas ros

Ukas ros til Lisa Børud

av 16. okt 2017

Lisa Børud har vært et kjent navn i kristen-Norge i en årrekke. Allerede som femåring spilte hun inn sitt første album. 16 år senere sto hun på scenen som en del av artistene i NRKs Stjernekamp. Der har barnestjernen vært et godt forbilde og stått for sin kristne tro. Slikt ønsker vi å rose!

I de første programmene gjorde hun forsiktig om på innholdet i enkelte av tekstene, men da hun fikk velge en personlig sang, falt valget på Kjærligheten seirer, en sang skrevet av hennes egen farfar, Arnold Børud.

– Teksten handler om det mest grunnleggende og viktigste i livet, nemlig om kjærligheten i familien og kjærlighet Gud har til oss. Det er mye ondskap i verden, men Jesus har vunnet over det onde og skal vinne til slutt. Mange opplever et tomrom bare Jesus kan fylle med sin kjærlighet, sa Lisa til Dagen før hun sang Kjærligheten seirer.

Vi biter oss også fast i det VG skrev om fremførelsen av låten:

«Selv om Børud synger den klart og tydelig, er det mer troen hennes som skinner gjennom enn det er et interessant og gripende vokalt bidrag.»

I tillegg til å synge om Guds kjærlighet, og bytte ut enkelte ord, fikk Lisa tildelt låten All Jacked Up, av Gretchen Wilson. En låt som hun ikke kunne relatere seg noe mer til enn at den gikk i riktig toneleie. Den handler om å drikke seg så full at man mister kontrollen.

– Det er ganske ironisk at jeg skal synge denne teksten, for jeg mener man kan ha det gøy uten alkohol, sa hun til Dagen.

I beste sendetid lørdag kveld, og med nesten 800.000 seere på rikskanalen, er det fantastisk å se en som tør å synge om Jesus og Guds kjærlighet. Vi ønsker å takke Lisa for hennes bidrag i Stjernekamp, og samtidig takke henne for å være et godt forbilde for barn og unge som vokser opp i dag.

Ros til Gaute Ormåsen

Vi ønsker også å gi ros til Gaute Ormåsen som reagerte på måten VG annonserte at Lisa Børud var ute av Stjernekamp. Han tar et oppgjør med klikkjournalistikken og i et åpent innlegg på Facebook etterlyser han VGs moral.

Ønsker du å gi en gave og bidra til å gjøre Jesus synlig i mediene? Ved å bli Mediepartner i Tro & Medier eller gi en gave på Vipps til 55256, hjelper du oss til å nå lenger.

Ønsker du å gi en gave og bidra til å gjøre Jesus synlig i mediene?
Ved å bli Mediepartner i Tro & Medier eller gi en gave på Vipps til 55256, hjelper du oss til å nå lenger.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$