bilde

Er evangeliet gode nyheter for lhbti-personer?

av aug 16, 2022

Vårt håp er å kunne formidle en kjærlighetshistorie som omfavner, frigjør og setter oss – hetero, homo og alle andre – i frihet til å leve i Guds gode sannheter om og for oss.

Er evangeliet gode nyheter for lhbti-personer? Det spørsmålet dukker ofte opp i samtaler mellom oss i Tro & Medier. Jeg er overbevist om at svaret er ja, men vi gjør klokt i å ikke løpe for raskt til den konklusjonen. Vi må først kjempe med og gå sammen med de personene som kjenner dette på kroppen. Og vi må kjempe med Gud og hans ord og ikke slippe taket før han velsigner oss med et frigjørende svar på spørsmålet. 

Mediene – og samfunnet for øvrig – er sterkt preget av et verdensbilde og et syn på seksualitet som formidler at det kristne budskapet absolutt ikke er gode nyheter for lhbti-personer. Det sies at det er fordømmende, det nekter mennesker å leve sant, det binder dem og holder dem nede i skam. Eller inne i skapet.  

I stedet formidles det at «alt er love» og at et ekte og sant liv ligger i å følge sitt hjerte. Nestekjærlighet handler om å stå opp for alles rett til å elske hvem de vil.  

Så havner vi kristne som har et klassisk syn på seksualitet, kropp og identitet på defensiven. Jeg tror vi delvis er skyld i det selv. For det første fordi vi ikke har elsket lhbti-personer med Guds kjærlighet, men har møtt dem med usikkerhet, distanse og til tider forakt. For det andre fordi vi ikke har gitt et godt og helhetlig svar på hvordan evangeliet er gode nyheter for alle, selv for dem som blir forelsket i en av samme kjønn eller kjenner seg fremmed i egen kropp. 

Jeg tror dette er et av de viktigste spørsmålene vi som kristen-Norge må utrustes til å gi gode svar på, og vil være fokus for HeltFri-arbeidet til Tro & Medier i høst. Vårt håp er å kunne formidle en kjærlighetshistorie som omfavner, frigjør og setter oss – hetero, homo og alle andre – i frihet til å leve i Guds gode sannheter om og for oss. 

Har du innspill til denne tematikken, send gjerne en e-post til jarle@troogmedier.no  

Les også:

En historie verdt å kjempe for

Hellig vrede eller inderlig medfølelse?

Jarle Haugland er daglig leder i Tro & Medier

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fastgiver i nettVerket eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev