Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Fra medlem til Mediepartner

av | 19. des, 2017 | Nyheter

Fra medlem til Mediepartner

av des 19, 2017

I løpet av desember har vi sendt ut et brev til alle våre medlemmer. Vi kommer til å starte 2018 uten medlemmer, men det betyr ikke at vi kommer til å være svekket når det nye året starter.

Alle medlemmene blir omgjort til Mediepartnere og med det styrker vi arbeidet vårt. Det er kanskje ikke enkelt å forstå hvordan vi blir sterkere av en slik omlegging. Derfor har vi prøvd å svare på alt det vi tror våre medlemmer lurer på. Finner du fortsatt ikke svar på det du lurer på er det bare å sende oss en mail på post@troogmedier.no eller ringe til oss. 

Hvorfor gjør dere en slik overgang nå?

Først og fremst gjør vi det fordi vi mener at det forenkler måten å engasjere seg økonomisk i arbeidet. Frem til nå har det vært både medlemskap og fast givertjeneste, fremover blir det kun givere, som vi kaller for Mediepartnere. Det er vi trygg på skal føre til en styrket økonomi og mulighet for økt satsing i et viktig oppdrag.

I tillegg vil overgangen gjøre at man får skattefradrag for summen. Ved medlemskap får man ikke skattefradrag på kontingenten, det gjør man når denne omgjøres til en årsgave (totalsum for gaver til organisasjon i løpet av ett år må være minimum 500 kr). Dermed styrkes økonomien, samtidig som det blir omtrent samme sum for giverne, når fradraget tas med.

Jeg har mottat giro, hva gjør jeg med den?

Vi ønsker deg med videre. Betalte du giroen før nyttår får du skattefradrag for 2017 – hvis gaven du har gitt i år tilsvarer 500 eller mer. Årsgaven erstatter det som tidligere har vært medlemskontingent.

Innbetalingen på giro regnes som en gave og vi sender ikke ut en purring. I februar vil vi ringe deg, les mer om det her.

Jeg har i flere år lagt inn et fast trekk i banken min som sender en gave til Tro & Medier. Jeg forstår ikke hvorfor jeg da skal gå over til avtalegiro?

Det som skjer når du har lagt inn slike faste oppdrag i banken din, er at vi må legge dette inn manuelt hver gang det kommer en melding om innbetaling fra banken. Dette er en hyggelig jobb i og for seg, men dersom mange av våre givere gjør det på denne måten, så vil vi bruke mye av arbeidstiden på å registrere gaver.

Ved en giveravtale på Avtalegiro, så vil alle innbetalinger registreres automatisk. I tillegg vil vi ha en tryggere økonomi når vi vet (har en avtale på) hvor mye giverne ønsker å bidra med til arbeidet hvert år. Vi er takknemlig for alle beløp, men det er for å spare oss for administrasjon og de ekstrakostnader dette fører med seg. Vi er få på kontoret og må frigjøre tid til de viktige oppgavene som vi er satt til å gjøre, å arbeide for å synliggjøre Jesus i mediene.

Jeg vil har skattefradrag, hva gjør jeg?

For at du skal få skattefradrag må vi ha ditt personnummer. Hvis vi har registrert dette tidligere skjer dette atuomatisk. Hvis ikke kan du sende det til oss på e-post post@troogmedier.no

Hva skjer med oss som har vært medlemmer?

Medlemmer omgjøres til givere og kontingenten omgjøres til årsgave. Vi har sendt ut informasjonsbrev om dette til alle. For dem som er både Mediepartnere og medlemmer, vil kontingenten falle bort og giveravtalen videreføres som før.

Hva betyr Mediepartner?

Mediepartner betyr å være fast giver i Tro & Medier, enten gjennom en årsgave (tidligere kontingenten) eller gjennom en månedlig giveravtale. Ved å bruke begrepet «partner» ønsker vi å tydeliggjøre at dette arbeidet er et stort, felleskristent dugnadsarbeid som vi utfører sammen. Det er giverne som bærer arbeidet økonomisk, og er derfor viktige medspillere på laget!

Hva skiller en Mediepartner fra medlem?

I praksis er det ingen stor forskjell, bortsett fra at man nå får skattefradrag på gaven.

Mister jeg tilgangen til På Bølgelengde?

Nei, alle vil fortsatt få tilsendt På Bølgelengde. I tillegg gjøres det gratis for alle som ønsker å få dette bladet, med gode og aktuelle saker om tro og medier, i postkassen. Da er det bare å sende en e-post til post@troogmedier.no.

Hva skjer med medlemskapet i Barnevakten?

Tro & Medier er en viktig partner for Barnevakten. Fram til årsskiftet var alle medlemmer i Tro & Medier automatisk medlemmer i Barnevakten. For 2018 må alle støttepartnere i Tro & Medier tegne separat medlemskap i Barnevakten.

For alle som fram til nå har mottatt medlemsblad fra Barnevakten vil dere automatisk være gratis medlemskap i Barnevakten ut 2018.

Hvis du ikke tidligere har mottatt medlemsblad fra Barnevakten, men ønsker et medlemskap, kan du sende en mail til medlem@barnevakten.no og skrive at du er tidligere medlem i Tro & Medier. Da vil du få et gratis medlemskap i Barnevakten ut 2018.

Må jeg betale avtalegiro eller kan jeg fortsette å få giro en gang i året?

Du kan fortsatt få tilsendt giro, men om du oppretter en avtalegiro, vil du spare administrasjonen for penger – som da kan gå til arbeidet med å gjøre Jesus synlig i mediene.

Jeg vil begynne med fast trekk hver måned, hva gjør jeg?

Om du har medlemskontingenten på AvtaleGiro hos oss, kan du bare gi oss en enkel beskjed på e-post post@troogmedier.no, så ordner vi den endringen. Du kan også sende en SMS med teksten: TM MND (månedlig sum) til 2377, om du heller foretrekker det.

Om du ikke har en slik avtale og får kontingent tilsendt på papirgiro, kan du gå hit for å opprette en avtale med fast trekk hver måned.

Hva betyr det for Tro & Medier?

Om vi sammen får til en god endring, vil Tro & Medier få en styrket økonomi – som vi vil bruke til å øke satsingen på viktige områder for kristen tro i mediene.

Hvordan kan jeg gjøre overgangen enklere for Tro & Medier?

Betal årsgaven som har kommet på giro. Det vil være det viktigste.

Det neste vil være å opprette en AvtaleGiro-avtale i nettbanken når giroen betales. Det gjør at vi slipper å sende ut giro neste år, noe som gjør at mer midler kan gå til arbeidet «ute i felten».

Så kan du gjerne vurdere å endre årsgaven til å bli en månedlig gave. I så tilfelle, kan du gjerne sende en SMS med teksten: TM MND (månedlig sum) til 2377.

Jeg har hørt noe om en telefon, hva betyr det?

Vi forsøker å ringe alle fra slutten av januar og utover noen uker. Her vil vi både spørre om overgangen har gått greit. Om du ikke har betalt årsgaven, vil vi spørre om du kan tenke seg å være med videre. Om du har betalt, vil vi spørre om du kan tenke deg å gå over på en månedlig avtale.

Samtidig vil vi sende ut en SMS i forkant til dem vi har nummer til, der du kan reservere deg mot å bli oppringt. Vi vil heller ikke ringe opp dem som allerede har opprettet en avtale under punkt 3 i spørsmålet over.

Hva kan personen som ringer gjøre for meg?

Vedkommende kan svare på spørsmål du har rundt overgangen og hjelpe deg å opprette den giveravtalen du ønsker å ha.

Hva kan jeg gjøre for den som ringer?

Det viktigste er at du har en giveravtale du er fornøyd med, om det er årsgave eller månedlig gave. Så bare svar den som ringer ærlig og bruk vedkommende til å få hjelp, om du trenger det.

Jeg vil ikke ha en telefon, hva gjør jeg?

Du kan svare på SMS-en som blir sendt ut i forkant. Alternativt kan du kontakte oss på post@troogmedier.no. Samtidig er jo telefonsamtalen også en anledning til å sette ord på ditt engasjement for Tro & Medier, så vi håper du vil bli oppringt – og opplever telefonsamtalen positivt.

Jeg er litt i tvil, men hvorfor skal jeg støtte Tro & Medier?

Vi tror at mediearenaen er et av de viktigste områdene i samfunnet der mennesker blir påvirket. Derfor jobber vi for at den kristne tro skal være levende til stede her. For vi er overbevist om at Jesus er veien, sannheten og livet.

Tro & Medier jobber både med å hjelpe til gode medievalg, vi har en aktiv dialog med mediene og vi driver med mediemisjon. Samtidig er vi et knutepunkt for andre kristne medieaktører. Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene!

Kan jeg engasjere meg i Tro & Medier?

Ja!

Du kan be, den viktigste nøkkelen til å utbre Guds rike i mediene. Her kan du få ukentlig bønnebrev på e-post.

Du kan gi, for givere bærer over 90 prosent av økonomien i Tro & Medier. Vi drømmer om å styrke både mediemisjon, mediebevisstgjøring og kontakten med mediene, og en styrket økonomi kan bidra til det.

Du kan gi programreaksjoner. På troogmedier.no har vi et skjema der du kan gi respons på ting du har sett, lest eller hørt i mediene. Det gir oss et viktig grunnlag i vår kontakt med mediene.

Du kan invitere oss til å komme til din menighet og tale, informere eller ha seminar.

Du kan snakke vel om Tro & Medier og invitere andre til å bli Mediepartnere. Send oss en e-post på post@troogmedier.no om vi skal sende deg brosjyrer.

Fikk du ikke svar på det du lurer på? Send oss en melding

4 + 12 =

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$