Søk Mediestipendet fra Tro & Medier! Frist 31. mars.

Les mer

– Mediestipendet hjalp oss å nå målet

– Mediestipendet hjalp oss å nå målet

av apr 19, 2023

Bilde: Føbe Elise Edvardsen i studio med Harald Høidahl (Lukas) Majken Høidahl (Hanna), og Levi Høidahl (Jakob).

Sommeren 2022 ble første sesong av Barnas Bibelpod utgitt. Det er 10 episoder med hørespill for barn. Føbe Elise Edvardsen forteller at ønsket med podkasten er å formidle Bibelens bøker og gjøre det såpass spennende og morsomt at barna vil høre på og gjennom det få kunnskap og kjennskap til Guds ord.  

– I den første sesongen er det deler av Apostlenes gjerninger vi formidler. Vi møter to barn som kommer i kontakt med Lukas, forfatteren av Apostlenes Gjerninger. Gjennom samtaler og utfordringer blir barna kjent med noe av det disiplene opplevde etter at Jesus dro til himmelen og de blir kjent med Den Hellige Ånd. Det kan barna ta med seg inn i sin hverdag blant annet i møte med Tobben som skaper mye frustrasjon, sier Føbe Edvardsen.   

Hun tenker at Barnas Bibelpod har potensiale til å gi ut mange sesonger og at de kan høres forskjellige ut. Vil den mystiske boksen være med hele veien? Skal det være hørespill i hver sesong? Her er det ingen fasit, men mange muligheter.  

 

Hjalp motivasjonen 

Edvardsen er veldig takknemlig for Mediestipendet, for det hjalp dem til å nå de målene de hadde satt seg.  

– Jeg har aldri skrevet manus for en podkast tidligere. Jeg var avhengig av en god ide, god mentoring og tilbakemeldinger. Vi så at det var utfordrende å finne nok tid til innspillingene fordi hver episode tok mer tid enn vi var forberedt på. Med stipendet kunne vi kjøpe noen involverte litt fri fra jobb. Vi fikk hjelp av en som kunne klippe og gjøre lyddesign og vi fikk mulighet til å bruke en dyktig illustratør til å lage forsidebilde.  Prosessen fra ide til ferdig produkt har vært ganske lang, men stipendet har også der hjulpet for motivasjon og gitt muligheter som vi er veldig glade for, sier hun.  

Føbe Edvardsen er ansatt i Filadelfiakirken Sarpsborg som pastor med ansvar for barn og familie. Hun er også ansatt i Pinse Ung. Der jobber hun med nettverksbygging.  

– Jeg er i gang med å skrive manus til sesong to i Barnas Bibelpod, sier hun.  

Av andre prosjekter så skal hun spille inn en musikkvideo i mars og hun planlegger også å gi ut noe ny musikk for barn, forteller hun, og legger til at hun håper flere vil oppdage Mediestipendet.  

– Jeg er ikke så god på å lete opp slike muligheter, så det å bli gjort oppmerksom på at denne muligheten finnes, var helt suverent, sier Edvardsen.  

Det koster oss 500 kr pr dag å lage podkastserien Bibelen på ett år. Kan du være med i et spleiselag for å få dette til? Kanskje du kan gi en spesiell dato i gave til noen? Gi din gave på Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824 og merk gaven med datoen eller datoene du ønsker å gi. Lytt til Bibelen på ett år her! 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli fastgiver eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam forteller evangeliet til barn, og skal nå oversettes til norsk. Bidra til å få skikkelig gode norske stemmer i serien!

Jesus synlig i julen

Jesus synlig i julen

Vi ønsker å gjøre Jesus synlig i julen! La mennesker rundt deg få glimt av Jesus gjennom dine sosiale medier denne førjulstida.

Slaveri i Bibelen

Slaveri i Bibelen

Slavehold i bibelsk tid var noe annet enn det vi ofte tenker på i dag når vi tenker på slaveri. Så hva sier egentlig Bibelen om slaveri?

#
$