Søk Mediestipendet fra Tro & Medier! Frist 31. mars.

Les mer

Ukas ros går til «Einig?» på NRK

av | 4. sep, 2019 | Ukas ros

Ukas ros går til «Einig?» på NRK

av sep 4, 2019

NRK har i forkant av årets valg laget et nytt og annerledes programkonsept i «Einig?». Ingunn Solheim, tidligere programleder i Debatten, sier i starten av programmet at hun gjennom ti år som debattleder gjentatte ganger opplevde at de beste debattene skjedde etter at programmet var ferdig. Når kamera var skrudd av.  

– Jeg merket at folk var mer ærlige og åpne da, og diskuterte helt vanlig som du og jeg ville gjort hvis vi møttes i sosialt lag, sier Solheim til NRK. 

I ukas mediekommentar skriver Jarle Haugland om programmet – og omtaler det som «et lysglimt» inn i et debattklima preget av toveismonolog og manglende lytting. Det «tenner håp om at det er mulig å forme debatten på en annen måte i fremtiden». 

Til NRK sier en av deltakerne, Faten Mahid al-Hussaini 
– Det er første gang jeg har giddet å lytte så godt til noen i et program. Vanligvis er jeg mest opptatt av hva jeg selv skal si, men denne gangen kom jeg uten å forberede meg og tenkte jeg skulle prøve å forstå. Du må møte dem som kritisere deg og er uenige med deg og lytte og stille spørsmål. Det bringer oss nærmere. 

«Einig?» gir rom for lytting og nyanser og bidrar til forståelse. Med det motvirker programmet polarisering og at fordommer og frykt får utvikle seg.  

– Det er lov å håpe at «Einig?» kan være en bidragsyter til at den offentlige debatt i fremtiden styres av andre premisser enn at man kun skal komme til orde med sin mening. Det vil ikke redusere kraften i argumentasjonen, mener jeg. For den som lytter, gjør seg i større grad fortjent til å bli hørt, sier Jarle Haugland 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam forteller evangeliet til barn, og skal nå oversettes til norsk. Bidra til å få skikkelig gode norske stemmer i serien!

Jesus synlig i julen

Jesus synlig i julen

Vi ønsker å gjøre Jesus synlig i julen! La mennesker rundt deg få glimt av Jesus gjennom dine sosiale medier denne førjulstida.

Slaveri i Bibelen

Slaveri i Bibelen

Slavehold i bibelsk tid var noe annet enn det vi ofte tenker på i dag når vi tenker på slaveri. Så hva sier egentlig Bibelen om slaveri?

#
$