Avstemningen er i gang, og spenningen stiger om hvem som vil vinne «Medierosen 2024».
Stem nå

Fikk du med deg dette? Uke 38

Foto: Geir Jensen. Her er de første deltagere av Kristen Media Norges nye serie "Sommerleiren".

av | 18. sep, 2024 | Nyheter

I 1. Krønikebok 12:32 står det: “Av Issakars barn kom det menn som forsto seg på tidene, så de visste hva Israel hadde å gjøre”. Vi i Tro & Medier mener det er viktig å være bevisst på hva som rører seg i medielandskapet, og derfor har vi lagd en oversikt over innhold som kan være nyttig å kjenne til som kristen og mediebruker fra den siste uka. Det betyr ikke at vi oppfordrer eller går god for alt innholdet som nevnes, men vi tror det kan være nyttig å være klar over det likevel.

Les forrige ukes Fikk du med deg dette? her.

Ny kristen reality-serie

Mandag 17. september annonserte Kristen Media Norge sitt nye TV-konsept Sommerleiren, som skal vises på Kanal 10 og Bedehuskanalen. I programmet, som har premiere 21. oktober, konkurrerer åtte kjente profiler om å vinne 200.000 kroner som de kan gi til et valgfritt veldedig formål.

– Dette er noe unikt i kristen TV-sammenheng, og vi tror seerne vil få en opplevelse utenom det vanlige denne høsten. Da vi avsluttet innspillingen i juni, satt vi igjen med følelsen av at vi hadde vært med på noe stort, uttalte Bjarte Ystebø i Kristen Media Norge til avisen Dagen.

Les mer om den nye reality-serien her.

Debatt mellom Norges kristelige studentforbund og «konservative» kristne i Subjekt

Faksimile Subjekt

Forrige uke rapporterte Vårt Land og Subjekt om Norges kristelige studentforbund (NKS), som følte seg oversett under studentarrangementet «Velkommen til Oslo». Generalsekretær Eline H. Lorentzen uttalte:

– Ingen av de som står rundt oss hilser. Vi prøver å smile, men får bare lange blikk fra de andre standene.

Uttalelsen har skapt reaksjoner. I et leserinnlegg i Subjekt mener gjesteskribent Martin Ellingsen at NKS er «helt i utakt med Kristen-Norge» og ikke burde være overrasket, med tanke på at standen inneholdt gratis kondomer, støtte til Palestina og pride-flagg.

Les Vårt Land og Subjekt sine saker her, og leserinnlegget fra Ellingsen her.

 

Kristen radiovert nominert til nasjonal pris

Foto: skjermdump fra nominasjoner.prixnorge.no

– Ekstra stas å være nominert, fordi det er mye kristent innhold i programmene mine. Jeg legger på ingen måte skjul på at jeg ønsker å peke på Jesus i mine radiosendinger,» utbrøt Martin Engamo, programleder i Radio 3,16, i et intervju med Verdinytt etter at det ble klart at han var en av fem nominerte til Årets beste sendeflate.

Programmet hans, «Frem til fem», er nominert i kategorien Årets beste sendeflate under Prix Norge (tidligere Pris Radio), sammen med tungvektere som Fredag med Ronny (NRK1), Punsj (NRK P3), Ettermiddag med Kim Nygaard (Radio Norge) og Tidlig kveld med Eirin Skarstein (P4).

– Vi i Tro & Medier synes det er utrolig stilig at Engamo har klart å engasjere så bredt med et tydelig kristent program. Vi heier på deg, Martin!

Les mer om nominasjonen her.

 

Arsenal-spiller har latt seg døpe

Skjermdump fra tik-tok video.

Den engelske landslagsspilleren og Arsenal-stjernen Raheem Sterling har nylig latt seg døpe i en kristen kirke på Jamaica. Dåpen ble delt på sosiale medier den siste uken og viser Sterling, iført en hvit T-skjorte og bukser, som går ned i et sammenleggbart basseng og gjentar: «I vow Oh Lord, I offer me until death.» Etter neddykkingen synger et gospelkor «Goodbye World», og Sterling blir pakket inn i et hvitt håndkle.

Sterling følger i fotsporene til flere andre fotballstjerner som har latt seg døpe de siste årene, inkludert tidligere Liverpool-spiller Roberto Firmino og den tidligere Ballon d’Or-vinneren Ronaldo Nazário.

Les mer om Sterling sin dåp her: Football star Raheem Sterling gets baptized

Forskning.no: – Folk ønsker mindre kristne begravelser

Begravelsene i Norge har gjennomgått en betydelig endring. Ifølge forskningen fra MF Vitenskapelige Høyskole ønsker pårørende i større grad å sette sitt preg på seremonien, med mindre fokus på «kristne elementer» som salmesang, bønn og minneord.

– Pårørende har fått et mye større behov for eierskap til begravelsen. Vi ser tegn til at de i stor grad ser på den som sin egen, forklarer Ulla Schmidt og Fredrik Saxegaard i deres nye forskningsrapport.

Les mer om den nye forskningsrapporten her.

Dreamworks med ny animasjonsfilm

(fra venstre) Roz (Lupita N’yongo), og Brightbill (Kit Connor) i DreamWorks Animation’s Den ville Roboten, regissert av Chris Sanders.

På kino 20. september kommer DreamWorks Studios nyeste animasjonsfilm Den ville roboten. Filmen er basert på Peter Browns bok med samme navn, og handler om roboten Roz som etter et skipsforlis ender opp på en øde øy. Der må hun tilpasse seg nye og ukjente omgivelser. Regissøren bak filmen er Chris Sanders, kjent for Dragetreneren, Croods og Lilo & Stitch.

Premiere på The Penguin

Fredag 20. september har HBO-serien The Penguin premiere. Serien, laget av Lauren LeFranc, er en spin-off fra suksessfilmen The Batman (2022) og finner sted i Gotham City. Her følger vi skurken Pingvinen, spilt av Colin Farrell, mens han forsøker å overta makten i den kriminelle underverdenen i byen. Les flere tekster om Batman-universet og annet popkulturelt innhold fra Damaris Norge på Snakkomtro.no.

The Dark Knight

Arkiv for Nyheter

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jeg ønsker å motta:
Personvernerklæring
=
#

Siste innlegg

$
Fikk du med deg dette? Uke 37

Fikk du med deg dette? Uke 37

I 1. Krønikebok 12:32 står det: “Av Issakars barn kom det menn som forsto seg på tidene, så de visste hva Israel hadde å gjøre”. Vi i Tro &...

Fikk du med deg dette? Uke 36

Fikk du med deg dette? Uke 36

I 1. Krønikebok 12:32 står det: “Av Issakars barn kom det menn som forsto seg på tidene, så de visste hva Israel hadde å gjøre”. Vi i Tro &...

Fikk du med deg dette? Uke 35

Fikk du med deg dette? Uke 35

I 1. Krønikebok 12:32 står det: “Av Issakars barn kom det menn som forsto seg på tidene, så de visste hva Israel hadde å gjøre”. Vi i Tro &...

Fikk du med deg dette? Uke 34

Fikk du med deg dette? Uke 34

I 1. Krønikebok 12:32 står det: “Av Issakars barn kom det menn som forsto seg på tidene, så de visste hva Israel hadde å gjøre”. Vi i Tro &...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

#
$