bilde

“I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud”.

Johannes 1, 1

Vi drømmer om en julefeiring med Jesus i hovedrollen!   

Foto: unsplash.com

Tekst: Jarle Haugland
Foto: Unsplash

Adventstiden står for døren, og julehøytiden nærmer seg. Dette er en tid der det kristne budskapet er mer synlig i mediene enn ellers i året. På mange måter opplever vi at nordmenn er mer religiøse i julen. Mange går i kirken, synger sanger om Frelseren som er født og pynter huset med engler og julekrybber. Dette kan være en døråpner for tro, også gjennom medienes programmer.   

Samtidig viser nye statistikker at stadig færre mennesker tror på Gud, og Jesus skyves mer og mer ut i periferien i julefeiringen.   

Den trenden vil vi i Tro & Medier bidra til å snu! Som kristne er vi verdens lys, og vi jobber – sammen med dere gode givere – hver dag for å gjøre Jesus synlig i mediene. Sammen kan vi bidra til at Jesus fortsatt kan ha hovedrollen i fremtidens julefeiring.  

Koronatiden har vist oss at det er nødvendig å jobbe på nye måter – og skjermene får stadig viktigere plass i vår hverdag. Derfor er det viktig å være «hode og ikke hale» på mediearenaen, at vi er proaktive i det å definere mediehverdagen, ikke bare reagere på mediene.  

Tre viktige tiltak for å få dette til: 

  • Styrke mediestipendet. Et av de mest strategiske tiltakene for å lage godt, kristent innhold i mediene, er å bidra med finansiering. Drømmen er at Tro & Mediers mediestipend i fremtiden kan dele ut noen millioner i stipend til gode produksjoner!  
  • Holde møter med mediene. Jeg har tidligere vært i møte med både kringkastingssjefen, livssynsavdelingen og NRK Super – og alle er tydelige på at den kristne troen har en viktig plass hos kanalen. Det er bra! Samtidig er det også noe vi må passe på å holde dem ansvarlige på. Derfor vil vi ha møter med NRK, i tillegg til TV 2, for å få dem til å gi kristendom og den kristne tro en avgjørende plass i mediene.  
  • Utruste fremtidens kristne mediefolk gjennom nettverket og mediekonferansen MELT 

Vil du bidra til dette arbeidet?

VIPPS: 55256

Tusen takk for at du gjør arbeidet mulig. Sammen kan vi bidra til at Jesus skal få ha hovedrollen i julens evangelium.   

 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This