bilde

En iboende kraft til å endre historiens gang

av mai 22, 2018

De var bare en håndfull mennesker. En liten flokk som må ha vært fylt av motstridende følelser. Jesu oppstandelse sprengte alle grenser for hva de trodde var mulig og fylte dem med enorm glede. Samtidig forlot Jesus dem da han ble tatt opp til himmelen og gjorde dem forvirret. Nå var de igjen alene i en diger verden som ikke kjente Jesus. Alene, men med et gigantisk oppdrag: å gjøre alle folkeslag til Jesu disipler.

I ettertid vet vi at dette var en håndfull mennesker som kom til å forandre historiens gang dramatisk. Ikke på grunn av sin styrke. Men på grunn av Den hellige ånds kraft.

Kristendommen er på vikende front i Norge. Det oppleves som om 1000 år med sterk kristen innflytelse smuldrer bort mellom hendene våre. En majoritetskultur er i ferd med å bli en minoritetskultur – og man kan frykte at den kristne tro om noen tiår vil forsvinne fra landet vårt. Eller i det minste bli redusert til en liten håndfull mennesker, uten særlig kraft til å endre samfunnet.

Pinsen gir håp. Håp om at Guds folk har en iboende sprengkraft i seg til å forvandle, fornye og gi liv til et folk som har vendt Gud ryggen. Ikke på grunn av vår styrke, men på grunn av Den hellige ånds kraft.

  • Facebook
  • Twitter

Jarle Haugland
daglig leder

Bibelen gir håp og perspektiv: Guds rike er som et sennepsfrø, sa Jesus til disiplene. Frøet er lite, men har i seg en iboende vekstkraft som sprenger seg frem og bærer frukt. Jeg er overbevist om at Guds rike vil fortsatt bære frukt i vårt land!

Og slik frøet må i kontakt med jorden for å bære frukt, slik ønsker jeg også et kristenfolk som er i kontakt med verden. I sin hverdag på jobb, studier og i nabolag – og gjennom arbeidet i kristne organisasjoner og kirkesamfunn.

{

Man kan frykte at den kristne tro om noen tiår vil forsvinne fra landet vårt

For Tro & Mediers del er det på mediearenaen arbeidet foregår. Det kan noen ganger fremstå som en ganske fånyttes jobb. Medieverdenen er stor, gjerne preget av aktører som har profitt eller seertall som mål, og som styres av andre verdier enn dem vi finner i Bibelen. Har det noe for seg å ha kontakt med NRK eller TV 2? Nytter det å jobbe for å sette mennesker fri fra den tiltrekkende og avhengighetsdannende pornografien? Og er det noe vits for kristenfolket å drive misjon i mediene? Er ikke vi bare en liten pipestemme i en jungel av mer underholdende kanaler og sosiale medier? Lignende spørsmål kan gnage i bakhodet til kristent arbeid på andre samfunnsområder.

Jeg tror vi trenger å gjenoppdage sprengkraften i pinsen: Guds folk har fått Den hellige ånd – som peker på Jesus og gir oss kraft til å vinne verden for ham.

Derfor: Slik disiplene endret historien gjennom Den hellige ånds kraft, slik tror vi at Guds folk i dag kan forandre Norge ved den samme kraften.

 

Teksten ble først publisert som et leserinnlegg i Dagen. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This