Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser «Brennpunkt»

av | 15. apr, 2015 | Ukas ros

– Jeg var helt lammet av frykt. Jeg visste ikke hva det innebar at en mann legger seg oppå en kvinne. Han tvang seg på meg, og jeg ble skadet. Han begynte å gjøre det hver kveld, forteller Yasmin, som opprinnelig er fra Somalia, til Brennpunkt: «Fortell og forsvinn».

Da hun var 10 år døde moren og en mann som hevdet han var en slektning hentet henne. Han skulle ta henne med til skolen. I stedet tok han henne med seg hjem.

 

Hjerteskjærende historie

Hun ble mishandlet, fødte to barn i fangenskap – som ble tatt fra henne – og sendt rundt til flere land som sexslave. Til slutt kom hun til Norge, der hun klarte hun å rømme og ble hjulpet til politiet.

Wenche Hovland, som er leder for krisesenteret, forteller at det var en sterk opplevelse å møte Yasmin fordi hun var så fryktelig redd.

– Hun stolte ikke på noen. Og vi så at dette var et fryktelig traumatisert menneske. Hun kunne ingenting da hun kom hit og personalet her har lært henne alt fra matlagning til hekling og sying. Bare en sånn enkel opplevelse som det å få penger og gå ut og kjøpe seg noe, det hadde hun aldri gjort før, forteller Hovland.

 

Kan bli kastet ut

Siden politiet har henlagt saken til Yasmin, på grunn av mangel på informasjon og bevis, kan hun risikere å bli sendt ut av landet. I 2009 havnet hun på sykehus i Ungarn, etter at bakmannen kjørte på henne med bil, og hun ble derifra sendt videre til et flyktningmottak. Fingeravtrykket som hun avga der ble brukt til å søke om asyl, noe hun først skjønte senere. Derfor kaller UNE dette en prinsippsak og ønsker at hun skal bli sendt til Ungarn, der hun først fikk innvilget asyl. Men i Ungarn har de ikke ressurser til å hjelpe henne, kommer det frem i «Brennpunkt».

– Denne uken roser vi «Brennpunkt» for å sette lys på en forferdelig «bransje», sexslaveri, gjennom en konkret, hjerteskjærende enkeltsak. Som norske samfunnsborgere må vi få vite om konsekvensene av asylpolitikken for menneskene som berøres. Historien til Yasmin er så vond, og hun er så skadet av det hun har blitt påført at hun trenger mye hjelp fremover. Da er det på sin plass å være sterkt kritisk til behandlingen hun nå får i Norge, sier Halldis B. Volle i Familie & Medier.  

 

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$