bilde

«Hvis Gud i Jesus vil gi mennesker oppreisning, verdighet, forsoning (for å nevne noe), hvorfor er vi ikke mer frimodige på hans vegne? En grunn er at 'vanlige kristne' ikke orker å bli satt i bås med dem som oftest tar ordet», skriver Johannesen i kronikken «På tide å snakke om livet som kristen» i Aftenposten (28.febr).

Hun forteller at Bjørn Stærk ga henne dyttet hun trengte til å bli litt modigere i det offentlige rom.  I kronikken utdyper hun hvorfor mange kristne velger å ikke fortelle om troen i mediene:

«Man orker ikke bli karakterisert som pietister, mørkemenn eller fundamentalister. Noen har risikert slike stempel, uten at stempelet nødvendigvis stemmer. Majoriteten av de kristne ser det – og forblir tause. Man vil heller ta praten privat, der man har anledning til å forklare, gå dypere.»

– Jeg kjenner meg godt igjen i beskrivelsen som Linda Adernach Johannesen gir. Man orker ikke å bli misforstått og bli satt i en bås man ikke kjenner seg hjemme i. Man er usikker på hvordan man kan eksponere sin tro i offentligheten på en fruktbar måte. Disiplene fikk i oppdrag å gå ut og fortelle om det de hadde sett og hørt. Da blir spørsmålet: Hva har jeg sett og hørt? Det er ikke i første omgang læresetninger og etikk som viser hvem Jesus er. Som hun påpeker, handler tro om en relasjon, sier Linda Askeland, fungerende leder i Familie & Medier.

– Et nærliggende tema er at vi som innbyggere av et demokrati, også som kristne, har rett og plikt til å involvere oss i den offentlige debatten om hvordan vi mener landet på best mulig måte kan styres. Uansett – tusen takk for utfordringen, Linda, vi trenger den.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This