Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser TV2 livsstil for FML-dokumentarene

av | 26. nov, 2015 | Ukas ros

"FML er en ærlig og usminket dokumentarserie om hvordan det er å være ung i Norge i dag – om hemmeligheter, håpløshet og håp." Det er ordene TV2 selv velger å bruke i sin omtale av serien.

– Dette er en god beskrivelse av programmet. Vi får møte unge, reflekterte mennesker som på en ærlig måte forteller om livet slik de opplever det, sier Vilhelm Viksøy, redaktør i Familie & Medier.

FML består av 24 programmer og går torsdager på TV2 Livsstil. Det er også tilgjengelig på TV2 Sumo. Programmene veksler mellom små element av dokumentarfilm der vi blir tatt med ungdommene inn i deres miljø, og lengre monologstrekk der ungdommene forteller med egne ord om ulike tema som berører ungdom. 

– Å blir plassert foran kamera i et nakent rom slik som her, er ganske krevende. Jeg er imponert over måten ungdommene greier å kommuniserer gjennom tv-ruta og engasjere meg som publikum, sier han.

En av deltakerne er Maria Jacobsen fra Bergen. Hun deltar i episode 12, presenteres som "konservativ kristen" og er aktiv i indremisjonsmenigheten Betlehem. 

– Maria er ærlig og tydelig om sin kristne tro og hva den betyr for henne. Slik jeg opplever innslaget, får hun lov til å fortelle ganske fritt om hva som er viktig for henne i troen og hva som er krevende. Så blir hun naturlig nok også utfordret på de tema som sekulære medier er opptatt av i møte med kristne, blant annet sex og homofile ekteskap. Jeg opplever at Maria svarer ærlig uten å svare forenklet, sier Vilhelm Viksøy.

FML sendes hver kveld på på TV2 livsstil og tidligere program er også tilgjengelig på TV2 Sumo.

Les mer om Maria og se smakebiter fra programmet her

 

maria-jacobsen---fml---screen

 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$