Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

F&M roser VG+/VG Helg for «gift på nytt»

av | 11. nov, 2015 | Ukas ros

Saken "Giftet seg på nytt etter skilsmissen: Slik fant vi tilbake til hverandre" stod på trykk i VG Helg for snart to uker siden, og er fortsatt tilgjengelig på VG+.  Her får vi møte tre par som forteller sin historie fra gift, til skilt, til gift igjen. I tillegg undersøker VG ekteskapets vilkår i landet vårt. Stemmer det at halvparten av alle ekteskap ryker? Og hva med de som blir separert, finner noen av disse tilbake? 

– Hver av disse historiene er sterke i seg selv, sammen blir de enda sterkere. Når VG i tillegg løfter blikket og setter historiene inn i en større kontekst, blir det også et tema som berører strukturer og relasjoner generelt, og det gjør dette enda mer spennende og det er rett og slett god journalistikk, sier Vilhelm Viksøy, redaktør i Familie & Medier. 

Også daglig leder Jarle Haugland finner god grunn til å rose VG for at de løfter fram ekteskapet på denne måten. 

– For det første handler det livslange ekteskapet om to mennesker som har lovet å elske og ære hverandre til døden skiller dem ad – og det finnes ikke noe så vondt som kjærlighet som går i stykker. For det andre er et slikt tema svært viktig for dem som er berørt av ekteskapets tilstand, da ikke minst barna i familien. For det tredje er det livslange ekteskapet svært viktig som byggestein i samfunnet. I ekteskapet finner du en miniutgave av samfunnet, med essensielle verdier som trofasthet, respekt, ærlighet, tilgivelse og kjærlighet, sier Jarle Haugland. 

Han roser også måten saken presenteres på. 

– Artikkelen møter ikke parene med pekefinger og anklage for det som gikk galt, men setter fokus på en kjærlighet som er verdt å kjempe for. De spør om gresset egentlig er grønnere på den andre siden av gjerdet, og viser at det finnes en kjærlighet som går dypere enn den umiddelbare tilfredsstillelsen som vi finner i for mange eksempler på i populærkulturen, sier Jarle Haugland.  

– Er det mer rosverdig når slike saker står i VG enn i aviser som Dagen og Vårt Land? 

– Om ikke det er mer rosverdig, er det mer gledelig – og kanskje mer overraskende. Alt som er rett, sant og godt fortjener ros, uansett hvor det kommer fra. Så når landets største avis gjør ektepar denne tjenesten, er det naturlig at vi gir dem en ekstra takk. 

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$