bilde

Saken "Giftet seg på nytt etter skilsmissen: Slik fant vi tilbake til hverandre" stod på trykk i VG Helg for snart to uker siden, og er fortsatt tilgjengelig på VG+.  Her får vi møte tre par som forteller sin historie fra gift, til skilt, til gift igjen. I tillegg undersøker VG ekteskapets vilkår i landet vårt. Stemmer det at halvparten av alle ekteskap ryker? Og hva med de som blir separert, finner noen av disse tilbake? 

– Hver av disse historiene er sterke i seg selv, sammen blir de enda sterkere. Når VG i tillegg løfter blikket og setter historiene inn i en større kontekst, blir det også et tema som berører strukturer og relasjoner generelt, og det gjør dette enda mer spennende og det er rett og slett god journalistikk, sier Vilhelm Viksøy, redaktør i Familie & Medier. 

Også daglig leder Jarle Haugland finner god grunn til å rose VG for at de løfter fram ekteskapet på denne måten. 

– For det første handler det livslange ekteskapet om to mennesker som har lovet å elske og ære hverandre til døden skiller dem ad – og det finnes ikke noe så vondt som kjærlighet som går i stykker. For det andre er et slikt tema svært viktig for dem som er berørt av ekteskapets tilstand, da ikke minst barna i familien. For det tredje er det livslange ekteskapet svært viktig som byggestein i samfunnet. I ekteskapet finner du en miniutgave av samfunnet, med essensielle verdier som trofasthet, respekt, ærlighet, tilgivelse og kjærlighet, sier Jarle Haugland. 

Han roser også måten saken presenteres på. 

– Artikkelen møter ikke parene med pekefinger og anklage for det som gikk galt, men setter fokus på en kjærlighet som er verdt å kjempe for. De spør om gresset egentlig er grønnere på den andre siden av gjerdet, og viser at det finnes en kjærlighet som går dypere enn den umiddelbare tilfredsstillelsen som vi finner i for mange eksempler på i populærkulturen, sier Jarle Haugland.  

– Er det mer rosverdig når slike saker står i VG enn i aviser som Dagen og Vårt Land? 

– Om ikke det er mer rosverdig, er det mer gledelig – og kanskje mer overraskende. Alt som er rett, sant og godt fortjener ros, uansett hvor det kommer fra. Så når landets største avis gjør ektepar denne tjenesten, er det naturlig at vi gir dem en ekstra takk. 

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This