Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ideologi på villspor

av | 14. des, 2018 | Nyheter

Ideologi på villspor

av des 14, 2018

Pride blir omtalt som en hyllest til kjærligheten og kalles også sommerens vakreste eventyr. Jeg anerkjenner så inderlig den drømmen, men ikke praksisen med fri sex.

Kjærlighet berører det meste vi mennesker befatter oss med: kunst, litteratur, musikk og menneskelige relasjoner. Å elske et annet menneske er det vakreste, modigste, skumleste og vanskeligste vi kan gjøre. Men heldigvis, tror jeg vi helt grunnleggende er skapt til å elske vår neste.

{

«Dersom Pride og ideologien FRI vil hylle kjærligheten, er de på ville veier.»

Alexis Lundh
Leder for Heltfri.net

Med alle regnbuens farger på offentlige bygg og transportmidler, og mennesker utkledd i hyperseksualiserte kostymer er Pride et skue. Men dersom Pride og ideologien FRI vil hylle kjærligheten, er de på ville veier.

Pride er en naturlig konsekvens av foreningen FRIs ideologi. Foreningen er blant annet kritisk til §317 i straffeloven som beskytter oss mot «kjønnslige skildringer som virker støtende eller på annen måte er egnet til å virke menneskelig nedverdigende eller forrående». Når samfunnet heiser regnbueflagget støtter det samtidig en seksualisering av samfunnet, og det er ikke en hyllest til kjærligheten.

Alt er ikke lov

«Alt er Love», står det på nettsiden til Oslo Pride. Det er mange som bruker ordet kjærlighet i ulike sammenhenger, men definisjonen på hva den består av, kan variere. Et helt sentralt element i sunn og vakker kjærlighet er trygge grenser. Dette fordi de sårbare områdene våre berøres så sterkt.

{

«Å elske et annet menneske er det vakreste, modigste, skumleste og vanskeligste vi kan gjøre.»

Uttrykket «Alt er Love» gir ikke beskyttelse til dem som trenger det mest. Våre relasjoner er mye mer kompliserte enn at alt er greit med samtykke. Det kan dreie seg om maktstrukturer, om mennesker i sårbare livssituasjoner og et ønske om å strekke seg utover seg selv for å bli godtatt. Disse aspektene må vi ta hensyn til i møte med hverandre.

«Vi mangler ord om viktige følelser» skiver Anki Gerhardsen i Aftenposten og adresserer nettopp til fri sex. Regnbueflagget bidrar dessverre ikke til at mennesker får hjelp til å sette gode rammer for sin seksualitet, tvert imot. Vi gjør mennesker en bjørnetjeneste når FRI får lov til å definere kjærligheten til å være tilnærmet uten grenser.

Grenser for familier

Familie er årets tema i Pride. FRI har en ideologi som innebærer at de vil avskaffe forholdet mellom mann og kvinne som det eneste naturgitte grunnlaget for en familie. Og i forbindelse med Pride, har DnB en reklamekampanje som sier «Familier kommer i alle former, og alle er like riktige», der de oppfordrer folk til å gi en gave til FRI.

{

«Si nei til FRIs forfekting av fri sex»

DnBs ønske om å heie frem familien er god. Familien er byggesteiner i samfunnet, og på sitt beste et langvarig rammeverk for godt samliv og god oppvekst. Men heller ikke familien er uten grenser. Det er for eksempel ikke uproblematisk, som FRI og DNB hevder, å ha samlivsforhold med tre voksne parter. Så når kommuner heiser regnbueflagg og bedrifter lager reklamekampanjer med regnbuen, er det i praksis et budskap om at familiestrukturer kan man definere selv, også om det innebærer polygami.

Totalitær ideologi

Regnbueflagget vaier over alt. Rådhus, butikkjeder, kollektivtransport og til og med en barnehage heiser flagget. I utgangspunktet for å hylle kjærligheten. Men under overflaten ligger en ideologi som bærer galt av sted. Og ideologien kan være ganske totalitær, styrt av «er du ikke med oss, er du mot oss»-prinsippet.

Jeg skriver dette fordi jeg er for det gode. Jeg er for kjærligheten. For mennesket. For de gode relasjonene der vi kan være virkelig frie, med relasjoner preget av trofasthet, respekt og trygghet. Der kan kjærligheten blomstre. Der kan man utforske og stadig oppdage nye sider av kjærligheten.

{

«Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt»

En hyllest til kjærligheten krever at den må gis gode vilkår. Kjærlighet handler grunnleggende om å gi og jeg vil gi FRI rett i at vårt samfunn må inneholde menneskeverd, likeverd og mangfold. Problemet er at menneskesynet som kommer frem i FRI bygger kun på individets følelser. Dette er ikke en grunnmur vi kan bygge samfunnet eller gode relasjoner på.

Den ekte kjærligheten

Derfor vil en hyllest til kjærligheten måtte innebære å si nei til FRIs forfektelse av fri sex, og heller starte med å finne ut hva kjærlighet er, gjennom noen av de vakreste ordene som er skrevet om nettopp dette: «Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig, den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig. Kjærligheten krenker ikke, søker ikke sitt eget, er ikke oppfarende og gjemmer ikke på det onde. Den gleder seg ikke over urett, men har sin glede i sannheten. Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.»

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så gammel at jeg husker barnetimen på radio. Lørdag ettermiddag var det fast rutine å lytte til hørespill, og Stompa var et...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$