Immanuel – håpet for en verden i kaos

av | 21. des, 2016 | Nyheter

Det finnes ingen lettvinte svar. Men det finnes et håp.

Midt i mørket, finnes det et lys. Et håp. En mening. «Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel – det betyr: Gud med oss.» skriver Matteus i sitt første kapittel. Immanuel. Gud med oss. Forsøk å stoppe litt opp nå. Ta en pause fra nyhetskarusellen og alle medieinntrykkene som omgir deg. Tenk etter hva som sies her. Hold det opp mot mediebildet. Kjenn etter hva det gjør med deg. Julens budskap er at Gud er med oss! Han bringer lys, håp og liv til en verden som lider. For et fantastisk lys som skinner i mørket!

Julen står foran oss. Min bønn er at mennesker – også gjennom det de ser, leser og hører i mediene – må få se dybden og håpet i budskapet om Gud ble en av oss. At vi ikke må bli grepet av frykt, uro og angst, men få dele håpet med verden om at Gud er med oss. Han ble et menneskebarn for at vi skulle kunne bli Guds barn.

I Familie & Medier arbeider vi på flere måter for at menneskers mediehverdag skal gi dem dette møte med Immanuel. Og i et etterkristent land, som Norge er, må det tas nye grep for å bringe håpet ut til mennesker. Vi vil blant annet jobbe aktivt for at kristne aktører i mediebildet snakker mer sammen, finner nye måter for samarbeid, søker den enheten i Guds rike som Bibelen forteller om – og sammen tenne lys som viser andre mennesker vei til Jesus. Derfor ser vi frem til 2017 med forventning, spenning og glede. For Håpet lever. Og Håpet gir liv. Også i 2017. Også i mediebransjen.

Vi ønsker dere en fredfull jul og et velsignet nytt år.

#

Siste innlegg

$
Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

#
$