bilde

Jeg tror på Tro & Medier

av jul 2, 2019

Jeg ønsker å synliggjøre Jesus og det han har gjort for oss. I mediene. I alle kanaler. Som styreleder i Tro & Medier opplever jeg at jeg får bidra til nettopp det.

Jeg ble en bevisst kristen i april 1971, jeg var fjorten år. På NLM’s påskeleir på Laberget i Trøndelag fikk jeg for første gang uttrykke og si at jeg tror på Jesus.

Jeg klistret «Jesus er livet» bak på jakka, og gikk på skolen etter påske. Det første til at rektor og lærerråd innkalte soknepresten til internt møte.

Skolelaget ble måneden etter etablert på Melhus realskole. Møte hver fredag i det store friminuttet. Fullt klasserom, ett hundre elever stuet sammen, rektor måtte arrangere vakter blant lærerne. Vi inviterte de beste og mest kjente forkynnerne tilgjengelig, alle sa ja til å komme.

– Dere gjør noe jeg aldri har mulighet til, stå på, sa sokneprest Bondahl. Og det gjorde vi. Vi var et godt team med støtte fra mange voksne rundt oss. Takk til dem.

Som nysgjerrig tenåring gikk det slag i slag der jeg måtte utforske ulike leire av den kristelige familie.

Misjonsforeningen i NLM på Rødde var flott. God forkynnelse, gode kaker til kaffen, unge og eldre samlet. Vi reiste rundt med buss en gang i måneden for å delta på misjonsforeningsmøtene. På bedehuset på Melhus fikk jeg sjansen til å reise meg på vitnemøtet og si noe om Jesus, bekjenne! Historiens første barne- og ungdomsklubber ble startet. Vi var ferdig i halv to-tiden på natta.

Jeg fikk deretter også godt kjennskap og nærhet til pinsebevegelsen: Først ved å være fast møtedeltaker søndag kveld i Betel, Trondheim, og deretter Troens bevis og Aril Edvardsen i Kvinesdal. Så gikk turen til Filadelfia, Alta: Da pastoren i Filadelfia Alta bad meg tale på et søndags kveldsmøte, da tenkte jeg etterpå der jeg ruslet tilbake til Øytun Folkehøyskole (i dag Alta Folkehøgskule), der jeg var lærer: Guds folk må stå sammen. Vi er ett folk.

Dette tverrkirkelige fellesskapet vil jeg fortsatt være en del av. I dag sitter jeg som menighetsrådsmedlem i Randesund menighet, Den norske kirke.

Vi har etter min mening en god ledelse av Tro & Medier i dag. Vi har også et godt og profesjonelt styre.

Jeg er fortsatt klar for å investere tid og krefter og penger på frivillig basis i videreutviklingen av Tro & Medier.

Jeg håper du også er det.

  • Facebook
  • Twitter

Lars-Ivar Gjørv
styreleder i Tro & Medier

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This