bilde

Nei, utroskap er ikke vakkert. Trofasthet er

jun 25, 2020

  • Facebook
  • Twitter

Av Cathrine Lofnes
& Jarle Haugland

– Utroskap kan være vakkert, har det stått på forsiden til vg.no i to uker nå. Og på dagbladet.no hevder sexolog Bente Træen at sidesprang ikke alltid er utroskap. Det må da være mulig å formidle en bedre historie om seksualitet og samliv enn dette? 

Noe av det fineste som finnes, er eldre ektepar som har vært gift helt siden de var unge og fortsatt uttrykker kjærlighet til hverandre. De har trolig opplevd både stormer og tørke i parforholdet, men likevel har de vært trofaste og bevart den grunnleggende kjærligheten.  

Vi trenger slike forbilder mer enn noensinne! For trofastheten og kjærligheten står under angrep, slik de to eksemplene fra mediene viser. Og i underholdningsindustrien reduserer realityserier, filmer og musikkvideoer dyrebare parforhold til sanselig begjær. Sist ute er Dplays nye realityserie, SingletownHer skal fem kjærestepar sette forholdet på pause og leve som single, med festing og dating gjennom fire uker. Det er altså enda et program som baserer seg på utroskap, sex, svik og intriger.  

Vi er overbevist om at mennesket er skapt for noe bedreVi tror at Guds historie om seksualitet og samliv er god og vakker. Derfor vil vi, mer enn å kjempe mot det destruktive, bidra til å fortelle en bedre historie. Denne historien forteller om en Gud som skaper mennesket i sitt bilde og setter mann og kvinne til å være ett i ekteskapet. Dette ekteskapet gis rammer, fordi grenser er helt nødvendig for å definere og beskytte. Definere hva som er mitt og ditt, vårt og andres. Beskytte mot utroskap og svik. Den gode historien er en hage med vakre vekster av ærlighet, nærhet, intimitet, trofasthet, sannhet og kjærlighet.  

«Gresset er ikke grønnere på andre siden. Gresset er alltid grønnest der du vanner det»sier vi nettkurset vi lanserte i Tro & Mediers arbeid Mammashjerte denne uken: «Hvordan bevare parrelasjonen i småbarnsfasen?» Fagfolk melder om økte ekteskapsproblemer og samlivsbrudd etter sommerferien. Dette er en tid der man er tettere på hverandre og ikke like lett kan «flykte» til jobb for å ignorere problemer i samlivet. Vi ønsker ikke å ta lett på tematikken, samlivsproblemer er sammensatte og berører dype og vanskelige sider av mennesket. Men vi har et sterkt hjerte for ekteskap og familie, og ser at det trengs å formidles en lysets motstemme mot populærkulturens «følg hjertet – følg følelsene».  

Svik, seksuell utprøving med andre partnere og intriger vil alltid skape gode seertall. Men det skaper ikke gode parforhold – verken for dem i serien eller for dem som ser på. Utroskap er ikke vakkert.  

Nytt nettkurs: Hvordan bevare parforholdet i småbarnsfasen

Derfor lanserer vi dette nettkurset, som en liten brikke i det store, viktige bildet av sterke og varme parrelasjoner. Vårt håp er å bidra til mange flere gullbryllup i år 2070!   

Kommentaren kan fritt benyttes med kildehenvisning. 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This