Påskens budskap utfordrer oss til misjon

av apr 14, 2019

«Han er oppstanden!» skal det snart lyde i kirker over hele verden. Og mennesker av alle tungemål, nasjonaliteter, aldre, raser, personligheter og så videre svarer i et rungende: «Ja, han er sannelig oppstanden!»

For meg er det et av årets vakreste øyeblikk. Det er en rikdom som er dypere enn jeg fatter, en kjærlighet som sprenger grensene for hva jeg trodde var mulig – og en frihet som sprenger seg frem i kirkens, Kristi kropps, ulike lemmer. Jesus gav sitt liv for å utslette skyldbrevet vårt, han beseiret djevelen på korset og overvant døden da han stod opp! Ordene er kanskje gamle, men fortsatt like sanne: «Å salige stund uten like, han lever, han lever ennu!»

Men skal vi bare holde dette for oss selv?

På et bedehus som ligger langs veien mellom Bergen og Norheimsund, henger det et kors på veggen og ordene: «For deg». Det er et budskap vi som kristne skal ta imot, en evig sannhet vi skal la synke inn i oss – som et ankerfeste når djevelen hvisker: «Ikke god nok. Fortapt.» Men dette er også et budskap vi skal bære videre til andre! Frelsen stopper ikke ved kirkeveggen. Jesus går og leter, inviterer og ber mennesker om å ta imot tilgivelse og frihet.

Derfor jobber vi i Tro & Medier med å gjøre Jesus synlig i mediene. Vi tror at mediearenaen gir oss utrolig spennende muligheter til å dele evangeliet og invitere mennesker til tro. Og skal jeg være ærlig, synes jeg vi som kristenhet har vært for bakpå de siste tiårene. Vi var raskt på ballen da dørene ble åpnet for kristent radioarbeid. Men i dag savner jeg et samlet, målrettet arbeid der kristenfolket står sammen for å dele evangeliet i en digital mediehverdag i stadig endring. Tro & Medier vil gjerne være et knutepunkt for et slikt arbeid. Mediestipendet, MELT-konferansen og omGud.net er tre bidrag fra oss, men jeg tror fortsatt vi har en lang og spennende vei å gå.

Og om vi lykkes, vil påskens seiersrop kunne lyde inn i stadig nye hjem og hjerter: «Jesus lever! Døden er oppslukt, seieren vunnet!»

Kommentaren kan fritt benyttes med kildehenvisning. 

  • Facebook
  • Twitter

Jarle Haugland
daglig leder
i Tro & Medier

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Kristent innhold i julehøytiden på NRK

For første gang sendes julegudstjenesten julaften fra Nidarosdomen. Foto: NRK Her finner du en oversikt over NRKs programmer med kristent innhold i advent og jul på TV og radio.For første gang sendes julegudstjenesten julaften fra Nidarosdomen. Foto: NRK Av...

Tre korte om teknolog

Foto: Unsplash.comIllustrasjon: Ragnhild Alise Apelthun Emblem Skjerm og teknologi styrer livene våre. Er det en god ting eller bør vi være obs på bruken vår? Her er tre korte fakta om teknologien. Sosiale medier øker frykten for å være avkoblet I 2013 utgav en gruppe...

Bygger bro mellom tro og samtid

Tekst: Simen SøvikFoto: Egil Sæbø Illustrasjon: Ragnhild Alise Apelthun Emblem I snart 30 år har Margunn S. Dahle og Lars Dahle hatt en brann for mediene og den påvirkningskraften mediene har på oss mennesker i tiden vi lever i.  – Det henger fullt og helt sammen med...

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nysgjerrig?

Nysgjerrig?

Få vår rykende ferske mediekommentar, ukas ros og nyttige og gode saker rett i innboksen. Vi sender ut nyhetsbrev 2-3 ganger i måneden. Helt gratis!

Nå er det bare å lene seg tilbake å vente på vårt neste nyhetsbrev!

Share This