Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Pressemelding: Endrer navn og styrker misjonsstrategi

av | 28. apr, 2017 | Nyheter

På landsmøtet til Familie & Medier i dag, 28.april, ble det enstemmig vedtatt å endre navn på organisasjonen til Senter for tro og medier. Organisasjonen kommer til daglig å bruke en kortversjon av navnet: Tro & Medier. I tillegg ble Lausannepakten og Cape Town-erklæringen tatt inn i Tro & Mediers basis (se fakta under).

Daglig leder Jarle Haugland uttrykker glede over vedtaket: – Med disse endringene tydeliggjør vi vårt ståsted og vårt misjonale oppdrag. Tro & Medier skal være et senter for kristent mediearbeid, et møtested for enhet, samarbeid og heiarop på mediearenaen – på tvers av organisasjoner og kirkesamfunn. Tro & Medier ønsker å hjelpe andre å lykkes, sier Haugland.

Senteret vil arbeide innenfor tre hovedfelt:

  •  mediebevisstgjøring. Om det å følge Jesus i en verden full av skjermer
  • mediedialog. For å styrke kristen tilstedeværelse i allmenne medier
  • mediemisjon. Sammen med hele kristen-Norge nå ut med evangeliet til hele landet gjennom mediene.

Tro & Medier er en organisasjon som ble startet i 1935, som en respons på at NRK hadde startet med faste radiosendinger. Styreleder Lars-Ivar Gjørv påpeker at arven fra den gang videreføres:

– To spor har preget organisasjonen fra starten i 1935: å bruke mediene til å utbre Guds rike og å hjelpe mennesker til god mediebruk. Dette styrkes nå, med en strategi som forholder seg til at vi lever i et etterkristent land.

– Som en kristen organisasjon i et kontinuerlig skiftende medielandskap, må vi hele tiden jobbe for å gjøre det tidløse budskapet aktuelt inn i vår tid. Vi må holde ryktet om Jesus levende, sier Gjørv.

Haugland peker på medierevolusjonen som har skjedd de siste 15 årene, med bredbånd, sosiale medier og smarttelefonen som de viktigste årsakene til de enorme endringene.

– Misjonsoppdraget krever at vi tar vår samtid på alvor. Derfor gleder jeg meg over så klar støtte fra våre eierorganisasjoner, som representerer store deler av kristen-Norge. Vi ser frem til et styrket arbeid – sammen med medieaktører og ikke minst alle våre støttespillere rundt om i landet – for å gjøre Jesus synlig i mediene, avslutter daglig leder i Tro & Medier, Jarle Haugland.

Kontakt: styreleder Lars-Ivar Gjørv, larsivar@gmk.no, 900 63996 og daglig leder Jarle Haugland, jarle@fom.no, 90141732

Fakta:

  • 0rganisasjonen skifter navn til Senter for tro og medier – profileres som Tro & Medier
  • Formål, vedtatt på dagens landsmøte: Senter for tro og medier arbeider for kristen tro og gode verdier i mediehverdagen.
  • Basis, vedtatt på dagens landsmøte: Senter for tro og medier er en evangelisk virksomhet med basis i bibelen og de oldkirkelige bekjennelser, samt Lausannepakten og Cape Town-erklæringen.
#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$