Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Trenger troen forsvares?

av | 20. okt, 2016 | Nyheter

Sitatet over kommer fra Synne Fredriksen, som har skrevet bloggen «Slik som eg var – en ekskristen blogg». Her deler hun ærlig om sin reise fra tro til ikke-tro. For henne førte denne tenkningen henne bort fra Gud.  Det finnes mange som Synne. Både enkeltmennesker og statistikker avslører de ubehagelige fakta. 

Dette opptar meg ganske mye for tiden. Hva gjør det med oss at mennesker går bort fra troen av intellektuelle grunner? Er det slik at troen ikke tåler et kritisk søkelys? Må hjernen kobles ut i møte med Gud? Eller er det slik at sannheten tåler, ja, styrkes av å bli gransket?  

Denne uka er det lansering av boka «Trenger troen forsvares? En programerklæring for kristen apologetikk», skrevet av trenger_troen_forsvaresStefan Gustavsson, med etterord av Lars Dahle. Da jeg leste den, tenkte jeg at jeg svært gjerne skulle lest boka for 15 år siden, da jeg jobbet som ungdomsleder i en kristen forsamling. For jeg tror at vi kristne i mye større grad må ta på alvor at Synne og andre forlater troen av intellektuelle grunner – mens vi altfor ofte står med lua i hånda og stort sett klarer å si: «Ikke tenk så mye, bare tro.»

Så svaret på boktittelen er: Ja, jeg er overbevist om at troen trenger å forsvares, mye bedre enn vi har gjort det til nå! 

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$