bilde

Tro & Mediers nyttårskavalkade

des 18, 2020

Av Ingunn Mercer

Det har vært et år rikt på både nye oppdagelser og prøvelser. 2020 vil gå inn i historiebøkene som et helt spesielt år, det er sikkert. Her i Tro & Medier har vi forsøkt å samle opp en god porsjon godt lesestoff nå på slutten av året, tatt fra forskjellige grener av vårt arbeid.  

Kos deg med noen av de mest populære innleggene våre på Facebook i 2020.  (Klikk på overskriften for hver måned).

Januar: Ukas Ros til Maud Angelica
I begravelsen til Ari Behn, holdt Maud Angelica en helt nydelig tale om og til sin far. Hun ville gjøre det enklere å be om hjelp for mennesker som har det vanskelig. Vi roste dette i Ukas ros i januar. 

Februar: Daniel takker sin mor i Mediekommentaren
I februar feiret vi morsdag, og Preach-Daniel takker i denne Mediekommentaren sin mor for å sette grenser da han var ung. 

Mars: Navnet Jesus i korona-stil videomøte 
Så var korona blitt et faktum i Norge, og det meste stengte ned for en stund. Kirker og menigheter måtte finne nye måter å ha fellesskap, og i dette innlegget fra mars, delte vi en flott video hvor lovsangsledere fra hele landet sang “Navnet Jesus” sammen på zoom. 

April: Barna er det mest dyrebare vi har – Mammashjerte
Mammashjerte er en flott podkast for mødre i alle aldre. I april publiserte de denne episoden om barn, foreldre og oppdragelse. Barna er det mest dyrebare man har, og foreldre har et sterkt ønske om å gjøre det beste for barna. Men hva er det beste, og hva når foreldre er uenig i valg? Cathrine og Ingrid Anette hadde besøk av familieterapeut Kristina Ekerhovd-Ottersen som deler av sin kompetanse.

Mai: Ukas Ros Birgitte Bergerud Larsen
Når budskapet er vakkert og viktig, da løfter algoritmene i sosiale medier det opp. Birgitte Bergerud Larssen la hjertet sitt ut på Facebook med et nydelig innlegg som står opp for de ufødte og deres rett til å leve. Hun fikk en velfortjent Ukas ros i mai. 

Juni: Nettkurs parforhold
Cathrine og Steinar Lofnes gav i sommer ut et nettkurs for å hjelpe mennesker i parforhold til å finne gode verktøy til hjelp i hverdagen. Det ble populært på sosiale medier. 

 Juli: Søndagshilsen fra Jarle
Jarle Hauglands søndagshilsener er til velsignelse for mange, og kanskje særlig i en tid med færre møter ansikt-til-ansikt har det vært fint for folk å lese andakter på nett. 

August: Medierosen til Plussord
Egil Svartdahl og gjengen i Plussord stakk av med seieren i avstemningen om hvem som skulle få prisen Medierosen, som ble delt ut i august. 

September: Herrens velsignelse
Noen ganger trenger vi bare å bli minnet om at Gud er med oss, og å få en velsignelse via sosiale medier kan være veldig fint. Denne ble likt og delt mye i september. 

Oktober: Thor Haavik
Presten som bad velsignelsen på kvelden i Farmen på TV2. Det var lite tvil om at han burde få Ukas ros denne høsten. 

November: Bergittes Mediekommentar om seksualisert samfunn
Undervisningskonsulent Bergitte Viste er en fantastisk statistikk-kjenner, og brenner for et Norge fritt for pornografi. I dette innlegget ber hun NRK tenke gjennom hva de vil normalisere. 

Desember: The Bible Project Norway. 
Den norske versjonen av The Bible Project, som Tro & Medier har støttet økonomisk, er endelig ute med sine første episoder, noe som ga gjenklang hos våre følgere. Dersom du ikke allerede har sett episodene, finn linken i dette Facebook-innlegget.  

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This