Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til Lydian og NRK Super

av | 22. jan, 2020 | Ukas ros

«Lydian synest det er fint å vekse opp som pinseven og meiner at det å tru på Jesus er bra. Likevel synest han det kan vere kjedeleg på vaksenmøter. Han ønskjer at alle venene hans skal tru på det same som han.» 

Slik presenteres episode 9 i siste sesong av serien «Bli med heim». Dette er en dokumentarserie på NRK Super om «barn som veks opp i ulike familiar, om deira utfordingarmeistring og stoltheit». I denne episoden er det Lydian som tar oss med hjem til hans familie. Han forteller om hvordan det er å være pinsevenn, vi får være med i menigheten – og vi møter også hans venn Teodor, som ikke tror på Gud. «Men vi er venner likevel», sier Lydian, før han og Teodor har en kort og fin prat om tro – og avslutter med: «Skal vi gå og fiske, da?» 

– Det er prisverdig at NRK Super lager et slikt program som dette. Her får vi et innblikk i en hverdag som er normal for tusenvis av barn her i landet, men som for mange dessverre oppleves fremmed. Lydian deler sin tro på en avslappende og naturlig måte, så ukas ros går først og fremst til ham – men også til NRK som på denne måten bidrar til å gjøre tro mer normalt enn mange opplever at det er, sier Jarle Haugland, daglig leder i Tro & Medier. 

Vi avslutter rosen med et sitat fra Lydian: «Det som er bra med å tro på Jesus, er at du får en som passer på deg.»  

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.
Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

[gi_en_gave_iframe]
#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$