Søk Mediestipendet fra Tro & Medier! Frist 31. mars.

Les mer

Ukas ros går til NRK for viktig journalistikk

av | 11. nov, 2020 | Ukas ros

Ukas ros går til NRK for viktig journalistikk

av nov 11, 2020

Tro & Medier ønsker å løfte frem det positive som foregår i mediene. Denne uken vil vi rose NRK for god journalistikk, der man avdekker overgrep og setter vern av barn på dagsorden. 

I den digitale tidsalder som vi lever i, bør vern av barn og unge alltid være høyt prioritert. NRK satte sist uke lys på en skremmende trend i sosiale medier. De har på kort tid kartlagt 150 Instagram-kontoer med nakenbilder og svært seksualisert materiale av barn helt ned i 5-årsalderen. 

NRK har kontaktet Facebook, som eier Instagram, for å få dem til å slette kontoene. Svaret er at de gjør alt de kan for å fjerne slike kontoer. Men materialet ligger altså fortsatt ute.  

Alexis Lundh i HeltFri.net vil være med på å heie på NRK. 

– Det er prisverdig at NRK har avdekket dette åpne nettverket av pedofile som opererer på ulike sosiale medier, sier han. 

–Jeg er i likhet med Kripos dessverre ikke overrasket over at dette skjer. Jeg støtter reaksjonen til barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad som krever strengere kontroll. Jeg håper på flere slike avsløringer som vil motivere flere beslutningstagere til å grave dypere i denne avgrunnen. Facebook og Instagram må stilles til ansvar for hva de legger til rette for. I en kynisk verden handler dette om ressursbruk og prioriteringer som må kreves for å beskytte barn fra overgrep, sier Alexis Lundh. 

 Tro & Medier vil takke NRK for at de tar oppgaven med å beskytte barn på alvor.  

 

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kristenretten

Kristenretten

Nå er «Hendelsen som forandret Norge» lansert! Dette er en ny underholdende og opplysende miniserie med Farmen-presten, Thor Haavik!

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam innsamling

Arven etter Adam forteller evangeliet til barn, og skal nå oversettes til norsk. Bidra til å få skikkelig gode norske stemmer i serien!

Jesus synlig i julen

Jesus synlig i julen

Vi ønsker å gjøre Jesus synlig i julen! La mennesker rundt deg få glimt av Jesus gjennom dine sosiale medier denne førjulstida.

Slaveri i Bibelen

Slaveri i Bibelen

Slavehold i bibelsk tid var noe annet enn det vi ofte tenker på i dag når vi tenker på slaveri. Så hva sier egentlig Bibelen om slaveri?

#
$