Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros går til Spesialprestene på TV 2

av | 19. feb, 2019 | Ukas ros

Ukas ros går til Spesialprestene på TV 2

av feb 19, 2019

Foto: TV 2 /TV Inter

Kristendommen har ikke den samme posisjonen i Norge som for 50 år siden og de fleste ser for seg prester som befinner seg innenfor kirkens fire vegger. Men serien Spesialprestene på TV 2 bringer troen ut i hverdagen og viser prestens viktige, og annerledes rolle. Slikt fortjener ros! 

Bryllup på flyplassen, hjelp i fengselet eller en god samtale på oljeplattformen. I serien blir vi kjent med prester i Norge som har en hverdag utenom det vanlige. Spesialprestene jobber på sykehus, i politiet, i norske fengsler, på oljeplattformer, i forsvaret og på Gardermoen flyplass. 

Ren forkynnelse er ikke i fokus, men programmet viser hvordan prestene har en kompetanse til å møte mennesker i utfordrende situasjoner, og dermed indirekte hvordan kristen tro også handler om omsorg for hele mennesket.  

De gir kristen tro et annet ansikt enn det som karikeres gjennom de allmenne mediene. 

– Troen bringes ut i hverdagen og blir relevant i alle livets faser. Det synliggjør TV 2 med denne serien, sier Jarle Haugland. 

TV Inter har i over 20 år hatt en god relasjon med TV 2, men i en tv-bransje hvor det blir vanskeligere å få sendetid har TV Inter måtte tenke nytt for å nå gjennom nåløyet.  

Til forrige nummer av På Bølgelengde fortalte seriens produsent, Ole Kristiansen, at det er viktig å lage livssynsprogrammer som er så gode at TV 2 ikke gir programmet merkelappen «livssynsprogram» 

– Det handler om de gode ideene. Det jeg syns er spennende er å lage produksjoner hvor man formidler noe og som TV 2 ikke regner som livssyn. Slike ideer trenger man mange av, sa han til bladet.  

Det er ikke lett å skape programkonsepter som er gode nok til å slippe til i riksmediene. TV Inter skal ha ros for at de alltid er kreative og greier å balansere slik at de får vist frem en «normal kristenhet» samtidig som at det oppleves interessant både for mediene og for seeren.

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$