Ukas ros går til studentene Bafondoko og Indrestrand for sitt Si ;D-innlegg i Aftenposten

av | okt 31, 2018

I et Si ;D-innlegg i Aftenposten tar studentene Leon Bafondoko (20) og Eskil Gaasø Indrestrand (19) spørsmålet «Hvorfor tro på en skaper når vi vet Big bang skjedde?» og snur det rundt til: «Hvorfor forske på noe når man ikke forventer svar?». 

I innlegget argumenterer studentene for at kristen tro gir et rasjonelt grunnlag for å drive naturvitenskap. Ikke minst refererer de også til John Lennox, som nylig var i Norge. Lennox, tidligere matematikkprofessor hos Oxford og vitenskapsfilosof, holdt foredrag på Universitetet i Oslo og i Agder, i tillegg til at han var med på Veritaskonferansen. Han uttalte at kristen tro gir et rasjonelt grunnlag for å drive naturvitenskap.  

Det er akkurat dette studentene argumenterer for i innlegget. 

– Det er gledelig å se to unge, kristne studenter ta til tastaturet og skrive et godt innlegg som Aftenposten publiserer på sine sider. Det er et stort behov for stemmer i offentligheten som peker på den kristne tros relevans og troverdighet i møte med vitenskapen. Derfor roser vi Bafondoko og Indrestrand for nettopp å være en slik stemme, sier Simen Søvik, kommunikasjonsleder i Tro & Medier. 

Den kristne tro gir bedre grunnlag enn ateisme for vitenskap, og vi kristne må komme på banen med et aktivt, positivt og faglig begrunnet forsvar for vår kristne tro. 

«Det er faktisk fornuftig å mene at kristen tro gir et fornuftig grunnlag for å drive naturvitenskap, i motsetning til det grunnlaget ateistene bygger sin vitenskap og kunnskap på», skriver de i teksten.  

Leon Bafondoko (20) er student i Sosiologi og samfunnsanalyse ved Nord Universitet og Eskil Gaasø Indrestrand (19) studerer statsvitenskap ved NTNU. De avslutter teksten med å svare på spørsmålet: «Hvorfor tro på en skaper i en verden som ble skapt av big bang?» 

«Som svar på spørsmålet fra ateistene ønsker også mange kristne et svar på motspørsmålet: «Hvorfor forske på naturvitenskapelige fenomen om en ikke har mål eller noen fornuftige forventninger om å oppdage orden og system i naturen?»

  • Facebook
  • Twitter

Skjermdump fra Aftenposten

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Bygger relasjoner over nett

Mads har en stor lidenskap for dataspill og kirke. Han er ingen online misjonær, men trygg i troen. Det åpner for spennende relasjoner på nett.Mads Hauge (26) fra Sauda gikk til butikken med mesteparten av konfirmasjonspengene sine for ti år siden og kjøpte en ny...

Bli med og ta en uke fri fra skjermene

Uka før påske arrangerer vi Skjermfri uke. Vi ønsker å stoppe opp og tenke over hva som er viktigst. Driver jeg bare med i strømmen av oppdateringer og underholdning? Går jeg glipp av noe virkelig viktig? Antall nyhetsoppslag om skjermbruk blant barn har økt de siste...

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tegning av kamera

Nysgjerrig?

Få vår rykende ferske mediekommentar, ukas ros og nyttige og gode saker rett i innboksen. Vi sender ut nyhetsbrev 2-3 ganger i måneden. Helt gratis!

Nå er det bare å lene seg tilbake å vente på vårt neste nyhetsbrev!

Share This