bilde

Ukas ros går til Thor Haavik

av okt 1, 2020

Thor Haavik er nylig ordinert prest og deltar i år i den norske realityserien Farmen. Under hans opphold på Samsjø gård uttrykker han tydelig hva han tror på og formidler gode verdier på en måte som vekker de andre deltakernes interesse. Dette fortjener ros! 

Farmen er et av TV2s mest populære programmer, med over en million seere forrige sesong. Forrige tirsdag hadde realityserien premiere på sin 16. Sesong. 14 deltakere skal bo på og drive en gård slik de gjorde for 100 år siden. Det oppleves for mange av deltakerne tøft å leve med hardt arbeid fra morgen til kveld, i tillegg til å ha lite mat i magen. Thor viser til stadighet en enorm positivitet, noe de andre deltakerne uttrykker at de setter pris på.  

 I seriens første episode får vi se Thor velsigne deltakerne før de skal sove. Raymond Røskeland sier at han ikke har prøvd å få velsignelse før, men at han ønsker at Thor skal legge hånden på han. Han ligger med øynene lukket og hendene foldet og får høre ordene: «Må Herren velsigne deg og bevare deg fra alt ondt og føre deg til det evige liv. Må Jesu nåde, Guds kjærlighet og Den hellige ånds fellesskap være med deg, Raymond. Du er trygg. Du er elsket. Du er viktig. Amen». Det blir et sterkt øyeblikk for Raymond, og han tørker tårene. Det er tydelig at han har sansen for Thor og det han bidrar med inn i gruppen. Han sier også at Thor gir prester et godt rykte 

– Det er inspirerende å se en kristen mann som i beste sendetid uttrykker sin tro på en så naturlig måte, som ikke støter bort ikke-troende, men som vekker interesse og en opplevelse av en berøring av Gud.  Det er unikt, sier Jenny Bruvik i Tro & Medier. 

 Thor benytter sin unike kommunikasjonsgave og forteller engasjert i seriens andre uke en inspirerende og oppmuntrende historie om å utgjøre en forskjell, noe som skaper begeistring hos de andre deltakerne. Også i kommentarfeltet til denne lille filmsnutten TV 2 har delt på Instagram bugner det av kommentarer om at vi trenger flere prester som han, at han er flink til å fortelle, og at han er en flott mann, for å nevne noe.  

Alex Iversen, pressekontakt i TV2, uttaler til Dagen:

 – Thor er en sprudlende bergenser med en fantastisk god energi. Han er en ekte humørspreder! Det er den viktigste årsaken til at han er med på Farmen. At han er prest, er noe vi fikk med på «kjøpet». Han har også et høyt konkurranseinstinkt som er gøy å følge i en konkurranse som Farmen. Thor er trygg i sin tro, og flink å formidle den til de andre på gården. Og dermed også indirekte til alle dem som ser på Farmen.

– Vi heier på folk som står frem med tro og gode verdier i mediene, og det gjør Thor i aller høyeste grai denne sesongen av Farmen, sier Bruvik.  

Sammen gjør vi Jesus synlig i mediene.

Bli Mediepartner eller støtt oss gjerne med en gave. Vipps 55256 eller kontonummer 3000.14.66824.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This