Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros til 15 år gammel jente

av | 16. nov, 2017 | Ukas ros

Ukas ros til 15 år gammel jente

av 16. nov 2017

Hvorfor skal kristne bli hånet for sin tro? Det spørsmålet stiller en 15 år gammel jente i et debattinnlegg i Aftenposten. Slike innlegg ønsker vi velkommen og roser denne uken jentas innlegg.

«– Jeg tror ungdommer er redde for å tro på noe, fordi mennesker er så dømmende».

Slik starter innlegget på «Si ;D», Aftenpostens debattside for ungdommer. Det er tøft å starte denne debatten og vi ønsker å rose denne 15 år gamle jenta for å ta til pennen.

I sitt miljø opplever hun at ungdommer blir hånet for sin kristne tro. Skal være det være slik?

– I en tid hvor kristne stemmer er etterspurt i mediene, er det tøft av en 15 år gammel jente å starte denne debatten, sier kommunikasjonsleder i Tro & Medier, Simen Søvik.

Hun starter teksten med å introdusere seg som en kristen. Hun viser til situasjoner hvor hun selv har fått kjenne på kroppen at kristne blir behandlet dårlig. Men vi ønsker å rose henne for å også gå i forsvar for sin troende lærere.

«Hans tankegang og tro var feil på grunn av at han identifiserte seg som Guds barn og tror på Gud», skriver hun om reaksjonen fra medelever.

– Som kristne skal vi tåle at det stilles spørsmål og at det blir en diskusjon rundt troen vår. Men ingen skal bli hånet for sin tro – uansett hva man tror på. Vi ønsker slike innlegg velkommen, som et viktig bidra til å kunne frimodig snakke om sin tro i offentligheten, sier Søvik.

Ønsker du å gi en gave og bidra til å gjøre Jesus synlig i mediene?
Ved å bli Mediepartner i Tro & Medier eller gi en gave på Vipps til 55256, hjelper du oss til å nå lenger.

Foto: NRK

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$