Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Ukas ros til «Vårt lille land»

av | 1. des, 2016 | Ukas ros

Programserien Vårt lille land er nå i sin femte sesong på TV 2. Søndag ble dokumentaren de har laget om unge jøder i Norge vist.

Trakassering av jøder

– Norske jøder har blitt spyttet på, skjelt ut, truet, jaget og slått. I Norge har ordet "Jøde" blitt et skjellsord blant unge. De mest absurde konspirasjonsteoriene florerer. Norske jøders reaksjon er som regel å smile, blåse det vekk og si at sjikanen ikke går inn på dem. Men smilet skjuler såret, skriver TV 2 på Facebook-siden til programmet Vårt lille land.

Gerhard Helskog skriver om situasjonen for jøder i Norge:

– Norske jøder sier til Vårt lille land at terroraksjonene og drapene på jøder i Europa de siste årene har gjort mange norske jøder redde. De betrakter Israel som et siste tilfluktsted i en farlig verden.

Han skriver videre:

– Det finnes en verdensomspennende konspirasjonsteori og løgn som hevder at "det er jødenes skyld at muslimene har det dårlig over hele verden."

Boikott av Israel

Boikott-bevegelsen synes jødene overdriver:

– Det er ikke et siste fristed. De trenger ikke et siste fristed, sier Øystein Grønning, leder for "Akademisk og kulturell boikott av Israel".

De boikotter Israel som den eneste stat i verden.

– Det er bare Israel vi ønsker å boikotte, sier Grønning.

Det bor ikke stort mer enn 2.000 jøder i Norge. Flere av dem forteller om trakassering og et økende press, skriver Helskog.

Ny vinkling

Programmet som ble sendt på søndag har fått mange positive tilbakemeldinger.

"Flott å sjå måten de belyser jødense situasjon og kor vanskeleg dei kan ha det i Norge. og alikevel vise deira glede, og begeistring for Israel. Nyttig å få litt kontrast i forhold til det andre medier formidler", skriver et av våre medlemmer til oss.

– Det er viktig at stoff om jødene og Israel formidles fra en annen vinkling enn det som har vært vanlig. Programserien har vært flink til å trekke frem historier som gjerne aldri blir presentert ellers, sier Berit H. Steensen i Familie & Medier.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$