bilde

Programserien Vårt lille land er nå i sin femte sesong på TV 2. Søndag ble dokumentaren de har laget om unge jøder i Norge vist.

Trakassering av jøder

– Norske jøder har blitt spyttet på, skjelt ut, truet, jaget og slått. I Norge har ordet "Jøde" blitt et skjellsord blant unge. De mest absurde konspirasjonsteoriene florerer. Norske jøders reaksjon er som regel å smile, blåse det vekk og si at sjikanen ikke går inn på dem. Men smilet skjuler såret, skriver TV 2 på Facebook-siden til programmet Vårt lille land.

Gerhard Helskog skriver om situasjonen for jøder i Norge:

– Norske jøder sier til Vårt lille land at terroraksjonene og drapene på jøder i Europa de siste årene har gjort mange norske jøder redde. De betrakter Israel som et siste tilfluktsted i en farlig verden.

Han skriver videre:

– Det finnes en verdensomspennende konspirasjonsteori og løgn som hevder at "det er jødenes skyld at muslimene har det dårlig over hele verden."

Boikott av Israel

Boikott-bevegelsen synes jødene overdriver:

– Det er ikke et siste fristed. De trenger ikke et siste fristed, sier Øystein Grønning, leder for "Akademisk og kulturell boikott av Israel".

De boikotter Israel som den eneste stat i verden.

– Det er bare Israel vi ønsker å boikotte, sier Grønning.

Det bor ikke stort mer enn 2.000 jøder i Norge. Flere av dem forteller om trakassering og et økende press, skriver Helskog.

Ny vinkling

Programmet som ble sendt på søndag har fått mange positive tilbakemeldinger.

"Flott å sjå måten de belyser jødense situasjon og kor vanskeleg dei kan ha det i Norge. og alikevel vise deira glede, og begeistring for Israel. Nyttig å få litt kontrast i forhold til det andre medier formidler", skriver et av våre medlemmer til oss.

– Det er viktig at stoff om jødene og Israel formidles fra en annen vinkling enn det som har vært vanlig. Programserien har vært flink til å trekke frem historier som gjerne aldri blir presentert ellers, sier Berit H. Steensen i Familie & Medier.

Senter for Tro & Medier

}

Åpningstider

Mandag 09:00–15:00

Tirsdag 09:00–15:00

Onsdag er telefonen stengt

Torsdag 09:00–15:00

Fredag 09:00–15:00

BESØKSADRESSE

Fjøsangerveien 45

5054 Bergen

POSTADRESSE

Postboks 2420 Solheimsviken

5824 BERGEN

v

KONTAKT OSS

E-post: post@troogmedier.no

Tlf.: 56 31 40 50

Gave

Vipps: 55256

Kontonummer 3000.14.66824

Organisasjonsnr. 971 492 996

Nysgjerrig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Share This