Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Bønnedag for mediene på søndag

av | 29. okt, 2021 | Nyheter

Bønnedag for mediene på søndag

av okt 29, 2021

Tro & Medier oppfordrer til bønn for mediene søndag 31. oktober.

Den 31. oktober arrangerer Tro & Medier Bønnedag for mediene. Ønsket er at enkeltpersoner og menigheter setter av tid denne dagen til å be for medienes forskjellige områder. Daglig leder i Tro & Medier, Jarle Haugland, forteller at de arrangerer dette fordi de ønsker forandring i positiv retning i mediene i Norge.

– Bønn er en gave, både som hvile og som våpen. Når vi ber, overlater vi situasjonen i Guds hender og kjemper i ham og med ham. Vi involverer den allmektige inn i mediehverdagen – det er en hvile og oppmuntring i å være bevisst på det! Og bønn har i seg en endringskraft som overgår vår egen evne til å forandre en situasjon. Derfor ber vi, for vi ønsker å se Guds rike komme i mediene, sier han.

Les mer om bønnedagen her. 

Han oppmuntrer til å bruke aviser, nyhetssendinger eller sendeskjema på TV som bønnelister.

– Jo, vi skal mene noe og noen ganger skal vi uttale oss offentlig. Men enda mer skal vi bære mediene og personene der frem for Gud – «han som kan gjøre uendelig mye mer enn det vi ber om og forstår» (Ef 3, 20). Da kan vi ha forventning til at det skjer gode endringer til Guds ære!

Gå til Facebook-arrangementet for bønnedagen her.

Menighetene og bønnefolket kan velge å ha en gudstjeneste der også forkynnelsen setter fokus på dette, eller de kan velge å «kun» bruke noen minutter til å be for de syv temaene vi har valgt ut.

– Jeg håper virkelig menigheter bruker denne dagen til å be sammen med oss! Selv om vi har formulert noen bønner, er de selvsagt fri til å gjøre dette akkurat slik det passer for dem, sier Jarle Haugland.

#

Siste innlegg

$
Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

Jeg tror Gud gråter og er sint!

Jeg tror Gud gråter og er sint!

«Finnes det gutter som ikke er avhengig av porno?», spurte en ung kvinne oss en dag da hun delte om sine erfaringer med gutter i Norge i dag.

Kompani Lauritzen foreldretips 

Kompani Lauritzen foreldretips 

Har vi foreldre, og kanskje spesielt oss mødre, vegring for å tåle ubehag i møte med barneoppdragelse? Og hva kan vi lære av Kompani Lauritzen? 

#
$