Gratis e-hefte med andakter og refleksjons/samtalespørsmål: Fem tekster fra Drikk – andakter i en hverdag full av skjermer

Gratis nedlastning

Hjernen i spagat

av | 21. apr, 2016 | Nyheter

Den ene dagen var jeg i møte om nettmisjon, om konkrete verktøyjarle for å bruke internett – Facebook inkludert – til å nå mennesker med budskapet om Jesus. Og i dag skriver jeg en veldig kritisk mediekommentar om Facebook som en fare for ytringsfrihet og demokrati. Er Facebook en venn eller fiende? Bør vi holde oss borte fra denne arenaen, om den skulle ha en iboende «systemfeil»? Legitimerer vi en arena som kan ha en problematisk påvirkning på våre relasjoner, tilstedeværelse og tidsbruk? Min foreløpige konklusjon er todelt: 
 
1. Vi vil fortelle om Jesus overalt der mennesker er, uansett omgivelser.  
2. Vi vil samtidig drive aktivt med mediebevisstgjøring og mediekritikk. 
 
Jeg tror det er mulig å tenke begge disse to tankene samtidig. Om du har innspill, motforestillinger eller refleksjoner til dette, ikke nøl med å sende meg en epost til jarle@fom.no!

#

Siste innlegg

$
La det bli lyd i sommer!

La det bli lyd i sommer!

Her er noen av grunnene til at jeg liker å jobbe med lyd (aka podkast).   Er du glad i lyd? Det er jeg. Gode lydminner fra oppveksten  Jeg er så...

Med blikket på skjermen

Med blikket på skjermen

Pastor og forfatter Torbjørg Oline Nyli er sikker på at Paulus ville reagert på vår mobilbruk om han skrev brev til menighetene i dag.   

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Gud kan gjøre tøffe ting til noe bra!

Allerede før de giftet seg, visste Elisabeth og Alexis at Gud hadde en spesiell plan for dem som ektepar. Nå reiser Alexis landet rundt og snakker til unge om identitet, seksualitet, kjønn og porno.   

Teologi for medieteknologi

Teologi for medieteknologi

Kan jeg invitere dere med på litt høyttenkning? Man bør kanskje ikke dele uferdige tanker i På Bølgelengde, men det får stå sin prøve.  

Kjære unge jente

Kjære unge jente

Jeg vil gjerne dele noen tanker med deg som jeg tror opptar deg, og som jeg er overbevist om at du trenger å bli minnet på i den tiden vi lever i. 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Den offentlige samtale + kristne = ? 

Å «stikke hodet fram» kommer selvsagt med en pris – men hver gang en gjør det, innser en at mange flere deler meningene, men ikke nødvendigvis motet til å si det selv.

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Hvorfor er de så sinte på Danby? 

Er du en av dem som nettopp har begynt å se på «Spillet» på TV2, eller har planer om å se programmet? Da vil denne teksten inneholde noen avsløringer fra starten av serien. Sånn, da er du advart. 

#
$